ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

بحران های بین‌المللی رژیم اسرائیل

اترک/ آذربایجان غربی - همزمان با گرامیداشت روز جهانی قدس نشستی تخصصی با عنوان «بحران‌های بین المللی رژیم اسرائیل» در دفتر روزنامه سراسری اترک در ارومیه برگزار شد.

به گزارش اترک، در این نشست دکتر علیرضا ولی‌پور مدرس دانشگاه شهید بهشتی ارومیه و دکتر نادر اخگری بناب، محقق و مدرس دانشگاه بصورت تلفنی به ارائه تحلیل و تئوری در خصوص موضوع بحران های بین المللی رژیم اسرائیل پرداختند.  

از آنجائیکه کشور اسرائیل یک کشور کودک کش و فاقد صلاحیت سیاسی و بین المللی بوده و متاسفانه کشورهای غربی و در رأس آن آمریکا و انگلستان و چند کشور اسکاندیناوی از این کشور حمایت می‌کنند و با توجه به اینکه کشورهای منطقه از این رژیم غارتگر، خسارت‌های زیادی دیده‌اند خبرنگار ما به جهت حساسیت موضوع و براساس وظیفه شناسی در خصوص بحران‌های بین المللی رژیم صهیونیسم با 2 تن از اساتید دانشگاه گفتگویی را انجام داده است.

دکتر اخگری درباره گسترش جنبش تحریم و بایکوت اسرائیل توسط کشورهایی که از این رژیم جعلی آسیب دیده اند بیان داشت:  

کمپین انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل، جنبشی جهانی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن دولت اسرائیل با اهرم‌های اقتصادی جهت پایان اشغال سرزمین فلسطین، رفع تبعیض و به رسمیت شناختن حق بازگشت میلیون­ها آواره فلسطینی است. این جنبش در نهم  ژوئیه ۲۰۰۵ توسط ۱۷۱ سازمان غیردولتی فلسطینی بنیان گذارده شده و بر یکی از بیانیه‌های سازمان ملل علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی استناد و از روش مبارزه سیاه­پوستان علیه دولت آپارتاید بهره می‌جوید.

    در حمایت از این کارزار؛  ده­ها کنفرانس و حرکت اعتراضی در شهرهای مختلف جهان انجام شده است. حامیان این جنبش شامل چهره های دانشگاهی، اعضای اتحادیه های کارگری ، احزاب سیاسی و شهروندان اسرائیل می­شود. امروزه، این کمپین مناقشات زیادی را برانگیخته و مرتب اخباری در مورد آن منتشر می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص کاهش توان کنترل افکار عمومی به دلیل گسترش رسانه های نوین و شبکه های اجتماعی  اظهار داشت:

    یکی از پدیده های نمایان سنوات اخیر؛  گسترش شبکه­های اجتماعی و رسانه های نوین در بستر فضای سایبر می­باشد که عملا انحصار رسانه ای را از دست غول­های غربی خصوصا صهیونیستی درآورده است. زمانی بهره­گیری از رسانه­های عمومی در سرتاسر دنیا از مهمترین حربه­های  صهیونیسم جهانی به شمار می­رفت. آن ها با توجه به سوابقشان به شدت از رسانه استفاده می­کردند. چرا که به دنبال قلب حقایق و باورهای عموم مردم هستند و این مهم تنها به کمک ابزاری جهان شمول ممکن است.

  وی اضافه نمود برخلاف سنوات قبل که کنترل افکار عمومی دست کارتل های رسانه ای غرب بود؛ امروزه با دسترسی آسان کاربران شبکه های اجتماعی به انواع کانال های خبری؛  جهت دهی افکار عمومی خارج از اراده شبکه‌های صهیونیستی در حال رقم خوردن  است و آحاد مردم بصورت آسان و سریع به اخبار جنایات صهیونیست‌ها در سراسر عالم دسترسی داشته و این امر مانع از مظلوم نمایی این رژیم در رسانه های غربی گردیده و افکار عمومی با چهره بی­پرده این رژیم کودک کش آشنا شده اند.

این مقام دانشگاهی در خصوص شکل گیری و نفوذ گروه­های تجدیدنظر طلب در ساختار قدرت های غربی و سازمان های بین‌المللی تصریح کرد:

    در عصر جدید و با گسترش آگاهی ملت­ها از طریق دسترسی به رسانه های نوین؛  شاهد نفوذ برخی گروه­های تجدیدنظر طلب در ساختار قدرت­های غربی و سازمان­های بین المللی هستیم بطوری که هم اکنون عدم یک­دست بودن بلوک غرب در مواجه با بحران اوکراین بخوبی نشان داد که بلوک غرب اتحاد و یکدستی سابق خود به رهبری آمریکا در برخورد با چالش­های پیش روی خود را نداشته و دچار چند دستگی گردیده است. وجود اشخاصی چون خانم لوپن در فرانسه یا افرادی همچون آقای مادرو در امریکای لاتین نشان از وجود چهره­های متفاوت و جدید از تفکرات غالب در جهان غرب می­باشد که غالبا هم با جبهه صهیونیستی موافق نیستند.

   همچنین محکومیت چندباره رژیم آپارتاید صهیونیستی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و مجمع عمومی سازمان ملل خود گواه دیگری بر وجود افکار مخالف اسرائیل در مجامع و سازمان های بین المللی است.

در ادامه این نشست دکتر ولیپور، درباره تغییر هژمونی غرب به شرق و شکل‌گیری ائتلاف های جدید که ضرورتا همسو و تسلیم غرب نیستند بیان داشت:

    ظهور قدرت اقتصادی و تکنولوژیک جدیدی تحت عنوان «چین» حکایت از این دارد که قدرت اقتصادی جهان در حال حرکت از غرب به شرق می باشد. بطوری که برخی تئوریسین‌های آمریکایی اذعان دارند که طی 10 سال آتی؛ قدرت اقتصای چین با پیشی گرفتن از قدرت اقتصادی آمریکا قدرت بلامنازع جهان خواهد شد. همین امر موجب شده برخی ائتلاف­های منطقه­ای جدید با محوریت چین در حال شکل­گیری باشند که از مهمترین این موارد؛ می­توان به پیمان شانگ­های اشاره نمود که جمهوری اسلامی ایران نیز اخیرا به عضویت آن پذیرفته شد.

  ایجاد چنین پیمان­هائی؛ نهایتا باعث تغییر هژمونی منطقه غرب آسیا و خروج مفتضحانه آمریکا از این منطقه خواهد شد که منجر به تضعیف مواضع کشورهای وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی می­شود.

دکتر ولیپور در پایان سخنان خود در خصوص عدم پذیرش رژیم صهیونیستی از طرف ملت های منطقه علی رغم  وادادگی برخی سران وابسته به نظام سلطه و تلاش برای نجات اسرائیل از طریق طرح ابراهیم اذعان کرد:

با وجودی که برخی سران کشورهای اسلامی با ذلت تمام در حال عادی سازی روابط خود با رژیم نژادپرست اسرائیل تحت لوای «طرح ابراهیم» که بانی اصلی آن رئیس جمهور سابق آمریکا «ترامپ» می­باشند هستند؛ اما مردم منطقه نشان می­دهند که با چنین  خط سازش­هائی؛ کاملا مخالف هستند.

 

این استاد دانشگاه افزود: وجود راهپیمایی‌های متعدد در ترکیه در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علی­رغم حرکت ترکیه به سمت عادی سازی روابط با این رژیم و یا راهپیمایی­های اعتراضی در کشورهائی چون  بحرین؛ حکایت از این امر دارد که مردم این کشورها با سران خود در عادی سازی روابط؛ همراه و هم دل نیستند. همچنان که جوانان فلسطینی نیز با انجام عملیات مختلف در قلب تلاویو نشان دادند که با اینگونه خط سازش­ها کاملا مخالف بوده و در صدد مقاومت در برابر این رژیم نژادپرست هستند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه