باشد.
این سامانه، از طریق آدرس sahim.sabteahval.ir در دسترس متقاضیان بوده و نام دیگر آن، سایت هویت یکتای ملی ایرانیان می باشد.
هدف از راه اندازی سامانه سهیم، تحقق سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی و دسترسی به اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی، به صورت مجازی و اینترنتی می باشد. این امر، در بند 1 مصوبه کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی، مصوب 1399/05/02، مورد تاکید قرار گرفته بود و بالاخره، در سال 1401، زیر ساخت های آن، فراهم گردید.
اطلاعات شهروندان از طریق این درگاه به روز شده و خدمات امن و راحت در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و هرگونه ویرایش و افزودن اطلاعات در این درگاه به صورت رایگان بوده و مردم میتوانند در کمترین زمان اطلاعات خود را ثبت کنند،
شروع به کار درگاه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی در این رابطه با اشاره به راه اندازی و شروع به کار درگاه خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال کشور سامانه سهیم (سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان)، اظهار داشت: در حال حاضر این درگاه 16 خدمت را به مردم عزیز ارائه می دهد که در آینده این خدمات و کاربردها گسترده تر نیز خواهد شد.
علی زاهدی نیا افزود: خدماتی از قبیل پایگاه اطلاعات خانواده، پایگاه اطلاعات خانوار، ثبت نام کارت هوشمند ملی، انتخاب نام، درخواست تغییر نشانی، درخواست گواهی تجرد، تغییر نام، تغییر نام خانوادگی، رونوشت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور، رونوشت وفات، رونوشت وفات اتباع، هیأت حل اختلاف، مدارک پیداشده، ثبت شکایات، اخبار و اطلاعیه ها، قوانین و مقررات در این درگاه ارائه میشود.
وی با تاکید بر اینکه در آینده نزدیک اطلاعات این درگاه در کشور منبع می باشد، خاطرنشان کرد: اطلاعات شهروندان از طریق این درگاه به روز شده و خدمات امن و راحت در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
کاهش مراجعات و ارائه خدمات امن و راحت از اهداف راه اندازی سامانه
زاهدی نیا به مهمترین اهداف راه اندازی این درگاه اشاره کرد که شامل کاهش مراجعات، ارائه خدمات امن و راحت، تسریع در ارائه خدمات، افزایش کیفیت کمی و کیفی، ارائه خدمات گسترده به عموم مردم، ارائه خدمات به صورت غیرحضوری، سرعت در ارائه خدمات در کمترین زمان ممکن، تعامل بیشتر، افزایش امنیت در ارائه خدمات، کاهش هزینه و مقابله با مفاسد حضوری می شود و گفت: تمام افراد برای ورود به این درگاه الکترونیکی باید ابتدا در سامانه هدا احراز هویت و ثبت نام کنند تا بتوانند از خدمات بهره مند شوند.
وی درخصوص هدف سامانه سهیم گفت: به منظور ارائه هرچه بهتر خدمات مبتنی بر اطلاعات خانواده توسط دستگاههای اجرایی در آینده، پایگاهی با مسئولیت سازمان ثبتاحوال کشور که در آن اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی شامل اطلاعات پدر، مادر، همسر و فرزندان درج گردیده، مبنای ارائه خدمات به خانوادههای ایرانی خواهد بود.
زاهدی نیا با اشاره به اینکه این پنجره واحد ارائه خدمات سازمان ثبت احوال (سامانه سهیم) مبتنی بر موبایل است، افزود: در حال حاضر آخرین اطلاعات موجود والدین، فرزندان و همسر هر شخص ایرانی در این سامانه نمایش داده می شود.
|
تشریح دستاوردهای اداره کل ثبت احوال استان خراسان شمالی
مقدمه:
اداره کل ثبت احوال استان خراسان شمالی در شهریور ماه 1383 در بجنورد مرکز استان تاسیس و راه اندازی گردید. پوشش ثبت وقایع حیاتی چهارگانه(ولادت، وفات، ازدواج، طلاق)، ارائه آمار و گزارشات جمعیتی، صدور کارت هوشمند ملی، صدور شناسنامه بصورت مکانیزه از اهم وظایف و فعالیتهای ثبت احوال بوده است. در چهارچوب همین وظایف و اهداف دستاوردهای ثبت احوال خراسان شمالی بشرح زیر می باشد:
- صدور 3000 شناسنامه مکانیزه برای شهدای استان:
- ایجاد 16 مرکز اداری ارائه خدمات ثبت احوال:
در راستای خدمت رسانی هر چه بهتر به مردم شریف استان و کاهش بعد مسافت، مراکز ثبت احوال استان خراسان شمالی از 8 مرکز در شهرستان ها به 16 مرکز ارائه خدمات ثبت احوال افزایش یافت.
این مراکز جدید شامل بخش های غلامان، جرگلان، سرحد، شوقان، سنخواست، بام و صفی آباد، قاضی و پیش قلعه می باشد.
* پیگیری ارتقاء نمایندگی ثبت احوال بخش جرگلان به اداره ثبت احوال مستقل با اخذ مجوزها ی لازم در دی ماه 1401
- بهره گیری از ظرفیت های بخش غیردولتی در ارائه خدمات:
- به منظور تسهیل و تسریع ارائه خدمات از ظرفیت دفاتر پیشخوان به تعداد 16 دفتر با صدور پروانه ارائه خدمات بهره گیری شده است.
- صدور کارت هوشمند ملی و شناسنامه مکانیزه:
-
-
کارت های هوشمند ملی علاوه بر کاربرد آن در جهت شناسایی هویت فرد در محیط واقعی با توجه به تراشه الکترونیکی قرار داده شده در آن قادر به تصدیق هویت فرد در محیط مجازی و استفاده از امضای دیجیتال می باشد.
شناسنامه های مکانیزه نیز از ضریب امنیتی بالایی برخوردار می باشند
جهت اخذ درخواست کارت هوشمند ملی علاوه بر وجود 28 ایستگاه ثابت در مراکز اداری شهرستان ها، ادارات پست و دفاتر پیشخوان الکترونیک دولت تعداد 15 ایستگاه سیار (در قالب میزخدمت) سیار نیز جهت رفاه حال مناطق دوردست، جانبازان و معلولین و دستگاه های متقاضی ایجاد گردیده است.
جدول زیر خدمات ارائه شده از ابتدای شروع طرح کارت هوشمند ملی در زمینه خدمت اخذ درخواست کارت در استان خراسان شمالی می باشد.
طی ده ماهه سال 1401 تعداد 24844 فقره درخواست کارت هوشمند ملی اخذ شده است. بدین ترتیب جمع کل درخواست های اخذ شده از ابتدای طرح به رقم 727520 افزایش می یابد.که بطور تقریبی 99.4 درصد از کل جمعیت واجد شرایط بالای 15سال (732082) راپوشش می دهد.
جدول ذیل بیانگر عملکرد صدور شناسنامه مکانیزه از ابتدای طرح در استان خراسان شمالی می باشد.
- ایجاد چهار نمایندگی ثبت احوال در زایشگاه ها جهت صدور شناسنامه نوزادان در زایشگاه های شهرستان های بجنورد(2مورد)، شیروان و اسفراین. (در این نمایندگی ها کلیه فرآیند تنظیم سند و صدور شناسنامه نوزاد انجام می گیرد. بطوریکه والدین بدون نیاز مراجعه به ثبت احوال، در همان روز شناسنامه فرزند خود را در محل بیمارستان تحویل میگیرند.)
- ایجاد تغییرات ساختاری در فضای ارائه خدمات به منظور تکریم مراجعین و ارائه بیش از صدها هزار خدمت به هم استانی های عزیز در طول سال: محیط اداری ثبت احوال استان از حالت سنتی به پیشخوان دولت الکترونیک در ادارات ثبت احوال بجنورد، شیروان، مانه و سملقان، فاروج، جاجرم، سرحد، قاضی، سنخواست، بام و صفی آباد، غلامان و جرگلان تغییر پیدا کرده است.
-
- افتتاح ساختمان اداری راز و جرگلان در سال 1401:
- آغاز اجرای طرح سببی و نسبی : یکی از طرح های مهم و زیربنایی که می باید به سرعت در کشور پیاده سازی شود پایگاه اطلاعات سببی و نسبی است. در این پروژه کلیه اطلاعات مربوط به یک خانواده با روش های فنی شناسایی و به یکدیگر متصل می گردند و در نهایت با در اختیار داشتن شماره ملی یک نفر از اعضای خانواده کل اطلاعات مرتبط اعم از سببی یا نسبی مورد شناسایی قرار می گیرد. و با اجرای این پروژه گام اساسی برای ایجاد دولت الکترونیک برداشته خواهد شد.
-
- گسترش خدمات برخط در بستر اینترنت در قالب میز خدمت الکترونیکی :
- خدمات برخط ثبت احوال در بستر اینترنت به نشانی تارنمای اداره کل ثبت احوال استان به آدرس اینترنتی www.sabteahval.ir/khorasansh می باشد.
- راه اندازی سامانه سهیم(سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان):
- sahim.sabteahval.ir
- در این سامانه کلیه خدمات ذیل بصورت اینترنتی ارائه می گردد.
- راه اندازی سامانه پیامکی 100001510: هم استانی های عزیز برای دریافت معانی نام های انتخابی خود می توانند با ارسال فقط نام مورد نظر به سامانه 100001510 از معنای آن اطلاع یابند. همچنین اداره کل ثبت احوال از طریق همین سامانه آمادگی پاسخگویی به شکایات، انتقادات و پیشنهادات هم استانی ها را دارد.
- راه اندازی سامانه نظرسنجی الکترونیکی به منظور ارتقاء سطح کیفی ارائه خدمات به همشهریان از طریق تارنمای اداره کل ثبت احوال:
- برپایی گنجینه اسناد هویتی شهدا، علما، مشاهیر و هنرمندان استان در اداره ثبت احوال شهرستان بجنورد:
علاقه مندان جهت بازدید از نمایشگاه گنجینه اسناد هویتی می توانند همه روزه در ساعت اداری به اداره ثبت احوال شهرستان بجنورد مراجعه نمایند.
در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت اقدامات ذیل صورت گرفته است:
- پیگیری ایجاد سامانه برخط شناسایی و صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر: ارائه سرویس به مشمولین این ماده قانونی در چارچوب سامانه هدا (سامانه سهیم) با دسترسی شخص حقیقی تعریف و قابل بهره برداری می باشد و سرویس تایید یا عدم تایید با سطح دسترسی حقوقی ارگانها و نهاد های مرتبط در مراحل تکمیل می باشد. همچنین نحوه شناسایی مشمولان این ماده قانونی برای دستگاه های خدمت رسان از سازمان ثبت احوال استعلام گردیده است.
- راه اندازی سامانه جمع آوری اطلاعات هویتی افراد فاقد شناسنامه : ابتدا اطلاعات کلیه افراد فاقد شناسنامه که در ثبت احوال پرونده داشته اند در سامانه درج و بانک اطلاعاتی یکپارچه ای تهیه شده است و سپس برای هر فرد یک شناسه شناسایی تعریف و سیر رسیدگی به پرونده و صدور اسناد هویتی در دست اقدام می باشد.
- محاسبه میزان باروری کل استان بر پایه اطلاعات پایگاه جمعیتی سازمان ثبت احوال در جهت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت: میزان باروری کل استان 1.7 می باشد.