ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

هاشمی‌طبا:

پزشکیان می‌تواند FATF را حل و فصل کند

مصطفی هاشمی طباء می‌گوید: به نظرم میان تندروها و کاسبان تحریم رابطه‌ای هست. اینها می‌گویند اگر FATF باشد ما نمی‌توانیم به حزب‌الله کمک کنیم، در حالی که ما فقط به سازمان‌هایی که به صورت رسمی از طرف سازمان ملل به عنوان تروریست معرفی شدند، نمی‌توانیم کمک کنیم.

 

 

پالس مثبت برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب FATF و البته خبر رئیس جمهور از نامه نگاری با این نهاد برای تعیین تکلیف پرونده مسکوت مانده FATF احتمالات بر سر تصویب شدن لایحه جدی تر کرده است. از سوی دیگر به نظر می رسد دستور کار اصلی پزشکیان و تیم همراهش در سفر به نیویورک، کلید زدن مذاکرات رفع تحریم باشد.

در همین راستا، مصطفی هاشمی‌طبا از مدیران دولت‌های سازندگی و اصلاحات به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید فردی که ذهن سالم داشته باشد و منطقی باشد به این نتیجه می‌رسد.

همدستی کاسبان تحریم و تندروهای مخالف FATF و رفع فیلترینگ از جمله محورهایی که هاشمی‌طبا در این گفتگو مطرح می‌کندو می‌گوید این افراد پول فراوانی دارند و برای رسیدن به مقاصد خود به راحتی پول خرج می‌کنند.

او اما تاکید دارد پزشکیان در همکاری با روسای دو قوه دیگر می‌تواند از سد تندروها عبور کند.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با مصطفی هاشمی‌طبا، معاون رییس دولت سازندگی را می‌خوانید:

***

*آقای هاشمی‌طبا! پزشکیان در مدتی که سرکار آمده تلاش کرده روسای دو قوه دیگر را هم در کنار خود داشته باشد که به نوعی طیف تندرو را کنترل کند، پیش بینی می کنید این مسیر ادامه‌دار خواهد بود یا ماه عسل ۳ قوه زود به پایان می‌رسد؟

من فکر می‌کنم اگر پزشکیان در اقدامات اجرایی، برنامه های خودش را به صورت مشخص اعلام کند و رفتار اجرایی منظمی داشته باشد، این ماه عسل حتما ادامه پیدا می‌کند. یعنی معلوم شود که پزشکیان در کارهای مختلف با منش و سیاست مشخص برای کشور کار می‌کند. بنابراین اگر پزشکیان به این صورت اقدام کند، به نظرم همکاری‌های لازم ادامه پیدا می‌کند.

زمینه همکاری ۳ قوه فراهم است

*دو قوه دیگر چطور؟

به نظر می‌رسد زمینه فراهم است، منتها اینکه پزشکیان به عنوان رییس جمهور کارهایی که در دست اجرا دارد را به صورت مشخص چگونه پیش ببرد، حتماً همکاری دو قوه دیگر هم جذب می‌شود.

تندروها در مسیر هر کاری که برای کشور مفید باشد، مانع‌تراشی می‌کنند

*رفع تحریم‌ها و حل و فصل پرونده FATF از وعده های اصلی پزشکیان در ایام انتخابات بود،  از طرفی FATF و مذاکره از جمله خطوط قرمز تندروها است، به نظر شما در این شرایط پزشکیان با موانع تندروها مواجه خواهد بود؟

آنها برای هر کاری که اقدام آن برای کشور مفید باشد، مانع‌تراشی می‌کنند منتها بحث FATF با تحریم‌ها فرق می‌کند. FATF اقدام بانکی است که ربطی به تحریم‌ها ندارد. به نظرم در قضیه FATF به رفتار و عملکرد ما بستگی دارد اما رفع تحریم‌ها با توجه به موضع‌گیری‌هایی که آمریکا دارد و مسائلی که در حول و حوش خاورمیانه مطرح است، کار ساده‌ای نیست.

*یعنی نظر شما این است که پزشکیان موفق به فراهم کردن شرایط مذاکره نخواهد شد؟

زمانی روحانی گفت من همه تحریم‌ها را از بین می‌برم اما برعکس شد و ترامپ همه تحریم‌ها را تشدید کرد. پزشکیان دلش می‌خواهد کاری کند اما نمی‌تواند از حیثیت و آبروی کشور بگذرد، لذا آنها باید جلو بیایند تا به صورت معقول و منطقی این کار انجام شود. بنابراین رفع تحریم‌ها کار یک طرفه نیست که بگوییم چون پزشکیان می‌خواهد تحریم‌ها برطرف شوند.

پزشکیان می تواند پرونده FATF را حل و فصل کند

*البته در مورد تصویب FATF به نظر می رسد، تندروها مانع تصویب آن هستند...

بله، مانع می‌شوند اما پزشکیان می‌تواند اینکار را انجام دهد. این بستگی به این دارد که تعهدات مربوطه را قبول کنیم و پیش ببریم، آن وقت FATF عملی می‌شود. به این ترتیب که در مجمع تشخیص مصلحت نظام با آن موافقت کنند و به سمت حل پرونده FATF برویم.

به نظر رابطه ای بین کاسبان تحریم و تندروهای مخالف دولت است

*برخی این گزاره را مطرح می‌کنند که بین کاسبان تحریم و تندروهای مخالف دولت یکی پیوندی وجود دارد و ...

من مدرکی ندارم اما به نظرم رابطه‌ای هست. اینها می‌گویند اگر FATF باشد ما نمی‌توانیم به حزب‌الله کمک کنیم، در حالی که ما فقط به سازمان‌هایی که به صورت رسمی از طرف سازمان ملل به عنوان تروریست معرفی شدند، نمی‌توانیم کمک کنیم. به نظرم این بهانه‌ای برای منزوی شدن خودمان است. در حال حاضر ما به دلیل عدم قبول FATF رقم بسیار کلانی در جیب برخی از افراد می‌کنیم.

*فکر می‌کنید چه اتفاقی افتاده که این روزها حتی برخی از چهره هایی که پرچم‌دار مخالفت با تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ار در دست داشتند سیگنال هایی برای تصویب آن می فرستند؟

اگر کسی ذهن سالمی داشته باشد حقایق را می‌بیند. چند وقت پیش امام جمعه تهران در نماز جمعه گفت اگر این رفتار و سیاست‌های ما ادامه پیدا کنند، ما به فروپاشی می‌رسیم. این حرف، حرف بسیار سنگینی است و به نظر من می‌رسد کسانی که ذهن پاک و سالم دارند، به حقایق پی می‌برند.

فیلتر هستیم اما همه مقامات فیلترشکن دارند

*به غیر از رفع تحریم و FATF امکان دارد پزشکیان در زمینه گشت ارشاد و فیلترینگ هم با تندروها به چالش بخورد؟

در قضیه فیلترینگ هم عده‌ای کاسب هستند. جالب اینجاست که همه مقامات کشور ما فیلترشکن دارند، در عین حال در شرایط فیلترینگ قرار داریم. یعنی همه از واتساپ و تلگرام استفاده می‌کنند. بنابراین عده‌ای از فروش فیلترشکن‌ها سوءاستفاده می‌کنند، در نتیجه آنها مقاومت خواهند کرد. در همه جا هم نفوذ دارند و از طرفی پول کمی هم نیست، لذا برای رسیدن به اهداف خودشان پول هم می‌توانند خرج کنند، به کسی هم حساب و کتاب پس نمی‌دهند و خیلی‌ها هم پول را می‌گیرند و مطابق نفع آنها عمل می‌کنند.

در مورد گشت ارشاد هم باید رفتار را درست کنند، به این معنی که اگر کسی آمر به معروف است باید درست عمل کند، حتما قابل اجرا است، از طرفی کسانی که قانون‌شکن هستند، باید حواس خود را جمع کنند که قانون‌شکنی نکند، این بحث قضائی و حقوقی است و هیچ‌کس هم نمی‌گوید اگر کسی مرتکب خلافی شد، با خشونت با او برخورد کنند. بنابراین فکر می‌کنم این مورد خیلی دست پزشکیان نیست و قوه قضائیه و مقامات دیگر بر این نظر هستند که از اقدامات خشونت‌بار، غیرمنطقی و خلاف قانون جلوگیری کنند.

*با توجه به اینکه رفع تحریم‌ها، فیلترینگ، گشت ارشاد و تصویب FATF از جمله شعارهای پزشکیان در زمان انتخابات بود و از طرف دیگر تندروها بر روی این موارد موضع‌گیری دارند، آیا  رییس جمهور در همکاری با سران دو قوه دیگر برای تحقق شعارهایش از سد تندروها عبور کند و یا مانند رییسی پا پس می‌کشد؟

بله، به نظر من  می‌توانند، به این ترتیب که روسای دو قوه دیگر منطق را قبول دارند، لجاجت نمی‌کنند و همکاری می‌کنند.

 

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه