ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

دروغ‌هایی که در فیلم‌ها به مخاطبان گفته می‌شود

در فیلم‌های سینمایی اتفاقاتی را شاهد هستیم که با دنیای واقعی کاملاً متفاوت هستند و به مخاطبان حقه می‌زنند.

به گزارش اترک به نقل از وات کالچر، در فیلم‌های سینمایی کلیشه‌ها و اتفاقات غیرواقعی زیادی رخ می‌دهد، اما فیلم‌سازها یک دلیل خوب برای این موضوع دارند. این‌یک روش ساده و کارآمد برای انتقال اطلاعات به مخاطب و یا خلق شخصیت‌هایی است که از پیچیدگی‌های کسل‌کننده زندگی واقعی فاصله داشته باشند.

به همین دلیل بسیاری از کلیشه و دروغ‌ها که باعث جذب مخاطبان و محبوبیت گسترده فیلم می‌شود، باعث شده که مخاطب عام آن‌ها را باور کند و فکر کند که این کلیشه‌ها کاملاً منعکس‌کننده زندگی واقعی هستند. البته بسیاری از این کلیشه‌های سینمایی و حقه‌ها در فیلم‌های اکشن است که اکثر ما در زندگی روزمره با آن روبرو نیستیم، اما گاهی اوقات انتشار اطلاعات اشتباه، می‌توانند آسیب‌زننده باشند.

اسلحه با صدا خفه کن تقریباً هیچ صدایی ندارند

اگر این روزها هر فیلم اکشنی را تماشا کنید در آن شخصیتی را می‌بینید که بااتصال صدا خفه کن به اسلحه خود، بارها و بارها شلیک می‌کند و هیچ‌کس متوجه آن نمی‌شود چراکه فقط صدای اندکی از شلیک شنیده می‌شود. برای مثال در فیلم «جان ویک ۲» ویک با دشمنش در یک ایستگاه قطار در حال مبارزه است و مرتباً به سمت هم شلیک می‌کنند، اما کسی متوجه آن‌ها نمی‌شوند. مسلماً این سناریو هدفی جز سرگرمی ندارد، زیرا در واقعیت این‌گونه نیست.

در حقیقت صدا خفه کن‌ها فقط قادر به کاهش صدای شلیک گلوله آن‌هم به میزان نسبتاً محدود هستند. صدای شلیک اسلحه در حالت عادی بین ۱۴۰ الی ۱۹۰ دسی‌بل است و صدا خفه کن می‌تواند آن را به ۱۵ الی ۴۵ دسی‌بل کاهش دهد. کاهش زیادی است، اما باید بدانید که شلیک اسلحه هنوز هم به‌اندازه یک ارّه برقی سروصدا دارد. یکی از فیلم‌هایی که به شکل واقع‌گرایانه از صدا خفه کن اسلحه استفاده کرده «هویت بورن» است.

تجهیزات افزایش کیفیت عکس‌ها

این‌یک مورد را بیشتر می‌توان در سریال‌های جنایی دید. جایی که شخصیت اصلی فیلم کیفیت یک تصویر مبهم را افزایش می‌دهد تا به سرنخی که معمولاً چهره مجرم است دست پیدا کند. نمونه این حقه در فیلم سینمایی «بلید رانر» بود که شخصیت دکارد با بازی هریسون فورد از فنّاوری مخصوصی برای یافتن جزئیات از تصاویر استفاده می‌کند.

اگرچه در واقعیت و در عصر مدرن هرکسی با خودش دوربین و ابزار ویرایش ابتدایی دارد، اما نمی‌توان تنها با چند کلیک و ضربه ساده جزئیاتی فراتر از کیفیت اصلی تصویر به دست آورد.

انفجار وسیع نارنجک‌ها

همان‌طور که می‌دانید فیلم‌های اکشن عامل ایجاد این باور هستند که نارنجک‌ها انفجار گسترده‌ای را ایجاد می‌کنند. در این فیلم‌ها هرگاه شخصی یک نارنجک از هر نوعی را پرتاب می‌کند، باعث ایجاد انفجاری می‌شود که شخص را چند متر آن‌طرف‌تر پرتاب می‌کند و هر چیزی که سر راهش قرار بگیرد را نبود می‌کند.

برخلاف چیزی که فیلم‌ها و بازی‌های ویدویی به ما نشان می‌دهند، در دنیای واقعی نارنجک‌ها به‌اندازه فیلم‌ها مخرب نیستند و انفجار آن‌ها وسعت زیادی ندارد، اما بدون شک بسیار مرگبار هستند. از فیلم‌هایی که به‌خوبی انفجار نارنجک را نمایش می‌دهد می‌توان به «خط باریک قرمز» اشاره کرد.

بیهوشی به دلیل ضربه به سر

بارها در فیلم‌های سینمایی دیده‌ایم که فردی براثر ضربه بی‌هوش می‌شود پس از مدتی بدون هیچ مشکلی به راه خود ادامه می‌دهد. اتفاقی که بارها برای مایکل جی فاسد در فیلم «بازگشت به آینده» و طی فیلم بارها بی‌هوش شد، اما هر دفعه بدون هیچ عوارض جانبی به زندگی خود ادامه داد.

در دنیای واقعی، بی‌هوش شدن حتی برای چند دقیقه می‌تواند آسیب‌های مرگباری به مغز وارد کند. بی‌هوش شدن به مدت زیاد نیز می‌تواند منجر شود که قربانی دیگر هرگز بیدار نشود، چه برسد به اینکه دوباره به مسیر خودش ادامه دهد.

اتومبیل‌ها به‌شدت قابل اشتعال هستند

در فیلم‌های سینمای اکشن ماشین‌ها یک جعبه قابل اشتعال هستند که روی چهارچرخ حرکت می‌کنند و یک شلیک به مخزن بنزین اتومبیل‌ها کافی است تا آن‌ها را منفجر کند. یکی از بهترین‌ها برای این حقه فیلم سینمایی «صخره» ساخته مایکل بی است که تصادف اتومبیل‌ها منجر به انفجاری عظیم می‌شود.

اگرچه همه‌ها مطلع هستیم که تصادف اتومبیل‌ها می‌تواند به یک آتش‌سوزی تبدیل شود، اما احتمال رخ دادن این حادثه در دنیای واقعی کمتر است. تعداد اندکی از فیلم‌ها هستند که به این موضوع اشاره‌کرده‌اند. در فیلم «آخرین قهرمان اکشن»، آرنولد شوارتزنگر به یک اتومبیل شلیک می‌کند و از اینکه منفجر نمی‌شود تعجب می‌کند.

خارج کردن سم از بدن قربانی

در فیلم‌ها اگر شخصیتی مسموم شود، یا توسط یک حیوان سمی گزیده شود، معمولاً راهکار این است که یکی از دوستان نزدیک قربانی به مکیدن سم از بدن او اقدام می‌کند. فیلم‌های زیادی بوده‌اند که این دروغ استفاده کرده‌اند. اما در زندگی واقعی تلاش برای این کار کاملاً بی‌فایده است و حتی می‌تواند برای قربانی و خودشان نیز مضر باشد. برای مثال سم مار بعد از گزیدگی به‌سرعت به ماهیچه‌ها رخنه کرده و دیگر کاری از شما به‌جز تماس گرفتن با امداد پزشکی برنمی‌آید. حتی با فرض اینکه سم از بدن قربانی خارج شود، ورود آن به دهان شخص دیگر می‌تواند مشکلات بیشتری را ایجاد کند و حتی سم را در بدن خود پخش کند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه