ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

گروه 20

مقاله- دکتر محسن مجرد

اجلاس سران گروه ۲۰ قرار است امروز و فردا به میزبانی کشور هند برگزار شود و به طور معمول در پایان این نشست نیز همچون اجلاس های قبلی یک بیانیه مشترک منتشر می شود که نشان دهنده توافق گسترده تر اعضای این گروه درخصوص موضوعات مورد علاقه جهانی است و بنظر می رسد هند به شدت برای صدور بیانیه پایانی اصرار دارد زیرا اگر این اجلاس بدون صدور چنین بیانیه ای پایان یابد، نخستین بار در تاریخ برگزاری این اجلاس خواهد بود.

این گزارش می افزاید: شرایط به گونه ای است که به نظر می رسد این مساله آسان نیست زیرا صدور بیانیه پایانی یعنی اینکه اعضای این گروه با یکدیگر توافق دارند. این در حالیست که وقوع جنگ اوکراین سبب بروز اختلافاتی میان اعضای گروه ۲۰ شده است.

جنگ اوکراین همچنین یکی از موارد مهم مورد اختلاف در اجلاس سال گذشته سران گروه ۲۰ بود که در اندونزی برگزار شد. در پایان این اجلاس یک بیانیه بسیار شتابزده ارائه شد که این مساله به نوعی نشان از اختلافات در میان اعضای شرکت کننده بود.

بنظر می رسد شرایط فعلی نسبت به سال گذشته بسیار دشوار تر شده است و به طبع آن مواضع کشورها نیز در این خصوص سخت‌تر شده است. بنظر می رسد روسیه و چین با دادن چنین امتیازاتی موافقت نکنند. غرب نیز به رهبری ایالات متحده چیزی کمتر از محکومیت آشکار روسیه و جنگ را نخواهد پذیرفت.

براساس این گزارش، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، همتای چینی اش در این نشست حضور ندارند و این ممکن است تصمیم گیری را کمی سخت تر کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و لی کیانگ، نخست وزیر چین، به جای روسای جمهور، نماینده اصلی کشورهایشان خواهند بود، اما آنها ممکن است وزن سیاسی لازم برای دادن امتیازات لحظه آخری را بدون مشورت با رهبران خود نداشته باشند.

همچنین نشست وزرای خارجه و دارایی گروه ۲۰ نیز در اوایل سال جاری بدون اعلامیه مشترک پایان یافت. اما هند همچنان امیدوار است که مسئله اوکراین نگرانی‌های جنوب جهانی متشکل از کشورهای در حال توسعه را مرتفع سازد.

کشورهای گروه ۲۰ دست کم ۸۵ درصد از تولید اقتصادی جهان و ۷۵ درصد تجارت جهانی را تشکیل می‌دهند. آنها دو سوم جمعیت جهان را همچنین شامل می شوند.

هند بارها گفته است که این گروه در قبال کشورهایی که در اجلاس حضور ندارند مسئولیت دارد.

به گفته تانوی مدان، کارشناس ارشد موسسه بروکلین، مسائلی مانند بدهی، افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی ناشی از وقوع جنگ اوکراین و همچنین همه‌گیری کرونا سبب تضیعف اقتصادی شده است. از دیگر سو، هند در کنار گروه ۲۰ می خواهد سهمی در حل و فصل مسائل جهانی داشته باشد.

گروه ۲۰ متشکل از وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو در سال ۱۹۹۹ به منظور تشکیل جلسات منظم میان مهم​ترین کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال توسعه تاسیس شد. جلسات این گروه با هدف بحث و بررسی درباره مباحث جهانی برگزار می‌شود. اولین اجلاس گروه ۲۰ در دسامبر ۱۹۹۹ در برلین به میزبانی مشترک وزرای دارایی آلمان و کانادا برگزار شد.

اختیارات

گروه ۲۰ اجلاسی است غیر رسمی که گفت وگوی آزاد و سازنده میان کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال ظهور درباره موضوعات مرتبط با ثبات اقتصاد جهانی را با هدف مشارکت کشورهای عضو در تقویت ساختار بازارهای مالی بین‌المللی و فراهم آوردن زمینه گفت‌وگو درباره سیاست مالی ملی، همکاری بین‌المللی و موءسسات مالی بین‌المللی، ترویج می‌کند. بر اساس این تعریف، گروه ۲۰ از رشد و توسعه اقتصادی در سراسر جهان حمایت می‌کند.

 

منشا گروه ۲۰

گروه ۲۰ در پاسخ به بحران‌های مالی اوخر دهه ۱۹۹۰ میلادی و پذیرش این مساله که قدرت‌های اقتصادی در حال ظهور به نحو مناسبی در مباحثات مربوط به اقتصاد جهانی مشارکت داده نشده‌اند، تاسیس شد.

پیش از تشکیل گروه ۲۰ نیز گروه‌های مشابهی به ابتکار گروه ۷ (متشکل از کشورهای صنعتی) تاسیس شده بودند. گروه ۲۲ در واشنگتن ماه‌های آوریل و اکتبر سال ۱۹۹۸ تشکیل جلسه داده بود. هدف از تشکیل این اجلاس مشارکت دادن کشورهای غیر عضو در گروه ۷ در حل بحران اقتصاد جهانی بود. در ماه‌های مارس و آوریل نیز گروهی متشکل از ۳۳ کشور تشکیل جلسه داد.

پیشنهادات گروه‌های ۲۲ و ۳۳ مبنی بر کاهش حساسیت‌های اقتصادهای جهانی نسبت به بحران‌ها، منافع تشکیل اجلاس منظم سالانه مشاوره‌ای که اقتصادهای در حال ظهور  را نیز در برمی‌گرفت، بیش از پیش آشکار ساخت. بر همین مبنا جهت انجام مباحثات مالی مستمر و منظم میان تعدادی کشور ثابت، گروه ۲۰ در سال ۱۹۹۰ تشکیل شد.

 

اعضاء

گروه ۲۰ متشکل از وزرای دارایی و روءسای بانک‌های مرکزی ۱۹ کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که توسط شورای ریاست دوره‌ای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی می‌شود.

در این اجلاس همچنین مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول(IMF) و رئیس بانک جهانی، روءسای کمیته‌های پولی و مالی توسعه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که به اعتبار مقام خود حضور دارند. گروه ۲۰ مهم ترین کشورهای صنعتی و قدرت‌های اقتصادی در حال ظهور را در برمی‌گیرد.

کشورهای عضو این گروه ۹۰ درصد تولید ناخالص ملی(GNP)  و ۸۰ درصد تجارت جهانی و دو سوم جمعیت جهان را نمایندگی می‌کنند.

 

دستاوردها

گروه ۲۰ از سال ۱۹۹۹ درباره مسائل مهمی به پیشرفت‌های مهمی دست پیدا کرده است. توافق درباره سیاست‌های توسعه‌ای، کاهش موارد نقض نظام مالی، نحوه برخورد با بحران مالی و مبارزه با تروریسم مالی از جمله موارد مهمی است که گروه ۲۰ در آن‌ها به پیشرفت دست یافته است.

گروه ۲۰ همچنین در نظر دارد تعدادی از معیارها را بر پایه آن تجربیاتی که کشورهای عضو این گروه در زمینه‌های شفافیت قضایی و مبارزه با پولشویی و تروریسم مالی به دست آورده‌اند در عرصه بین‌الملل رواج دهد.

در سال ۲۰۰۴، اعضای گروه ۲۰ متعهد شدند معیارهای برتری برای شفافیت و تبادل اطلاعات در زمینه‌های مالیاتی به اجرا در آورند. این توافق با هدف مبارزه با نقض نظام مالی و فعالیت‌های غیر قانونی نظیر فرار مالیاتی انجام گرفته است.

گروه ۲۰ همچنین نقش مهمی را در زمینه مسائل مرتبط با اصلاحات در نظام مالی بین‌المللی ایفا می‌کند.

 

ریاست

بر خلاف موسسات بین‌المللی نظیر سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD)، صندوق بین‌المللی پول یا بانک جهانی گروه ۲۰ (مانند گروه ۷) دارای ستاد دائم مختص به خود نیست.

ریاست اجلاس گروه ۲۰ به طور دوره‌ای میان کشورهای عضو می‌چرخد. رئیس جلسه هر ساله از میان کشورهایی که در گروه بندی‌های متفاوت منطقه‌ای عضویت دارند، انتخاب می‌شود. در سال ۲۰۰۹ ریاست اجلاس گروه ۲۰ را انگلیس عهده دار خواهد بود و در سال ۲۰۱۰ این مقام به کره جنوبی تفویض می‌شود.

 

جلسات

وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو گروه ۲۰ سالی یکبار تشکیل جلسه می‌دهند.

گروه بیست یک نهاد غیر رسمی است و نشست آن هم تنها برای بحث و گفتگوست. تصمیمات گرو در پایان در بیانیه‌ای منتشر می‌شود. اما بیانیه‌ها جنبه الزام آور حقوقی ندارند. اما در این نشست می‌توان برای قراردادهای قانونی که جای دیگر به امضا رسیده است، شالوده اجرایی به وجود آورد و اجرای قرارداد را سرعت بخشید.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه