ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

یک کارشناس:

انکار بازار آزاد، روش اداره اقتصاد نیست

افرادی که برخی سخنان را مطرح می کنند ، باید مسئولیت این اظهارات را بپذیرند. وزیر اقتصاد می گوید بازار آزاد ارز را به رسمیت نمی شناسیم، باید گفت اینکه شما این بازار را به رسمیت بشناسید یا نشناسید چه فرقی می کند! دلار در این بازار 50 تومان بود، اکنون به 60 تومان رسیده است! بازار را که نمی توانید انکار کنید، ضمن اینکه برخلاف آنچه می گویید، این بازار وسیعی است و بسیاری از نیازهای مردم را تامین می کند. نمی توانید منکر آن شوید و چشمتان را بر روی آن ببندید و بگویید هر چه می خواهد بشود، بشود؛ ما روی همان 28500 تومان خودمان ایستاده ایم! این که روش اداره اقتصاد نیست!

 

 

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه با شعارها و تفکرات مسلط فعلی، اقتصاد کشور بزرگی مانند ایران نمی چرخد، گفت: سخنگوی دولت می گوید ما بازار آزاد ارز را قبول نداریم، در حالی که باید پرسید فروش سکه را با چه قیمتی انجام می دهید! فروش سکه با 30درصد افزایش و با دلار 90 تا 100 هزار تومانی انجام شده و همین اولین سیگنالها را برای افزایش قیمت دلار داد. تبدیل دلار به سکه و فروش آن با قیمت 90 هزار تومان را به رسمیت می شناسید، اما دلار 65 هزار تومانی در بازار را چون به نفعتان نیست، به رسمیت نمی شناسید! در واقع بانک مرکزی با عرضه شمش طلا و سکه، دلار ۵۹ هزار تومانی شمش طلا و دلار بالای ۹۰ هزار تومانی ربع سکه را به رسمیت شناخت.

 

غلامرضا سلامی، کارشناس مسائل اقتصادی و مالی در گفت و گو با جماران، با بیان اینکه شروع سال جدید به لحاظ اقتصادی، نه تنها دلگرم کننده بود، بلکه ناامیدی ایجاد کرد، تصریح کرد: انتظار می رفت دولتی که با مجلس و حاکمیت یک دست است، بتواند بر تورم و نرخ ارز کنترلی داشته باشد، اما متاسفانه در هر دو زمینه با ناکامی مواجه شده و  ضعف دانش مسئولان امور و ناهماهنگی که میان دستگاه های تصمیم گیر وجود دارد در این زمینه آثار خود را نشان می دهد.

 

 

با این شعارها و تفکرات، اقتصاد کشور بزرگی مانند ایران نمی چرخد

راه را اشتباه می رویم

 

وی ادامه داد: وعده هایی که از پیش از انتخابات داده شد، مبنای واقعی و علمی نداشت و بعد از آن هم افرادی را روی کار آوردند که سیاستها و روشهایی بدون مبنای علمی را برای حل مشکلات مطرح می کردند و مثلا می گفتند می شود 300 میلیون دلار در بازار ریخت و قیمت ارز را کنترل کرد. با این شعارها و تفکرات، اقتصاد کشور بزرگی مانند ایران نمی چرخد و ما راه را اشتباه می رویم.

 

نااطمینانی ها بیشتر شده

این کارشناس مالی و اقتصادی با بیان اینکه علاوه بر ضعف تخصص در مسئولان، مسائل سیاسی و اجتماعی هم در وضعیت فعلی کشور مزید بر علت شده است، گفت: سرمایه گذاری و ایجاد اقتصاد شکوفا، محیط امن و دلپذیر می خواهد اما با یکسری اقدامات، چنین فضایی از بین رفته است. اگر روال تصمیم گیری در کشور همین گونه باشد، در شرایطی که دوره مجلس ضعیف فعلی رو به پایان است و مجلس بعدی نیز چشم انداز عملکرد مبهمی دارد، متاسفانه باید گفت نااطمینانی ها بیشتر شده است.

سلامی با تاکید بر ضرورت ایجاد گشایش در سیاست خارجی با هدف رونق دهی به سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور، به اظهارات برخی نمایندگان درباره اینکه در جلسه مشترک دولت و مجلس، هیچ صحبتی درباره وضعیت قیمت دلار در کشور نشده و حتی بعد از آن، افزایش قیمتی هم ایجاد شده است، اشاره کرد و افزود: رشد اقتصاد ، نیاز به سرمایه گذاری دارد، اما در شرایط تحریمی که در آن قرار داریم در این سالها ، رشد سرمایه گذاری منفی بوده و به معنای این است که استهلاک بیشتر از سرمایه گذاری است. این وضعیت نشان می دهد برای ایجاد رونق، نیاز به سرمایه عظیمی داریم. صنایع برق و گاز و نفت ما برای بهبود وضعیت ، نیاز به صدها میلیارد دلار سرمایه گذاری دارند. تا زمانی که وضعیت سیاسی تثبیت نشود، امکان جذب چنین سرمایه هایی وجود ندارد.

 

مقامات دولتی ، مسئولیت سخنان خود را بپذیرند

انکار بازار آزاد، روش اداره اقتصاد نیست

رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران با بیان اینکه افرادی که برخی سخنان را مطرح می کنند ، باید مسئولیت این اظهارات را بپذیرند، توضیح داد: وقتی وزیر اقتصاد می گوید بازار آزاد ارز را به رسمیت نمی شناسیم، باید گفت اینکه شما این بازار را به رسمیت بشناسید یا نشناسید چه فرقی می کند! دلار در این بازار 50 تومان بود، اکنون به 60 تومان رسیده است! بازار را که نمی توانید انکار کنید، ضمن اینکه برخلاف آنچه می گویید، این بازار وسیعی است و بسیاری از نیازهای مردم را تامین می کند. نمی توانید منکر آن شوید و چشمتان را بر روی آن ببندید و بگویید هر چه می خواهد بشود، بشود؛ ما روی همان 28500 تومان خودمان ایستاده ایم! این که روش اداره اقتصاد نیست. باید واقعیت ها را پذیرفت.

 

دلار را به سکه تبدیل و با قیمت 90 هزار تومان فروخته اند، اما می گویند دلار 65 هزار تومانی را به رسمیت نمی شناسیم! 

سلامی اظهارداشت : شما که این بازار را قبول ندارید، پس فروش سکه را با چه قیمتی انجام می دهید! فروش سکه با 30 درصد افزایش و با دلار 90 تا 100 هزار تومانی انجام شده و همین اولین سیگنالها را برای افزایش قیمت دلار داد. تبدیل دلار به سکه و فروش آن با قیمت 90هزار تومان را به رسمیت می شناسید، اما دلار 65هزار تومانی در بازار را چون به نفعتان نیست، به رسمیت نمی شناسید! در واقع بانک مرکزی راسا با عرضه شمش طلا و سکه، دلار ۵۹ هزار تومانی شمش طلا و دلار بالای ۹۰ هزار تومانی ربع سکه را به رسمیت شناخت و این شرایط را ایجاد کرد.

 

دلار 28500، رانتی است که به یک عده خاص داده می شود

مردم دلار 65 هزارتومانی را در زندگی شان احساس می کنند

این کارشناس اقتصادی و مالی تاکید کرد:  قیمت ارز که 28500 تومان نیست. اینها فقط رانتی است که به یک عده ای داده می شود، مردم دلار 65هزار تومانی را در زندگی شان احساس می کنند. دوره این حرفها و شعارها گذشته و باید واقعیت های اقتصاد را پذیرفت و طبق آن عمل کرد و به صورت علمی پیش رفت. باید نظر کارشناسان را گوش کنند، اما متاسفانه گوششان را برای شنیدن دیدگاه های کارشناسان معتبری که دلشان برای کشور و وضعیت اقتصادی کشور می سوزد، بشنوند. هر چه در این مدت هشدار داده شده، باز هم بی توجه به آنها، ادعاهایی مطرح می کنند که مثلا ما در حال پیشرفت هستیم و نقدینگی و پایه پولی و تورم را کنترل کردیم!، اگر کنترلی صورت گرفته است، چرا وضعیت اقتصاد کشور بدتر شده است! اینها پرسش هایی است که باید پاسخ دهند.

 

دولت حدود 700هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهی دارد

سلامی گفت: می گوید استقراض از بانک مرکزی را کمتر کرده ایم، اما این استقراض از دیگر بانکها انجام شده است و فشار به سیستم بانکی کشور آورده اند. اکنون دولت حدود 700هزار میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهی دارد که این وضعیت بر روی همه چیز از جمله ناترازی بانکها، کمبود اعتبار برای صنایع و تولید و تورم و مسائل متعدد دیگری تاثیر خود را نشان می دهد. اما باز مسئولان کار خود را می کنند!

 

هر بار افزایش قیمتها را با هیجانی می خوانند، این هیجان کی فروکش می کند!

وی با بیان این انتقاد که مسئولان به جای اینکه راهی اصولی برای حل مسائل بیایند با طرح توجیهاتی مانند اینکه این افزایش در قیمتها هیجانی است و فروکش می کند، ضرورت توجه به راه حلی اصولی را نادیده می گیرند، اضافه کرد: از زمانی که دلار هزار تومان بود، 13 سال گذشته است و هر بار افزایش قیمتها را با هیجانی خواندن آن توجیه کرده اند، اگر هیجان است، باید فروکش کند، این چه هیجانی است که فروکش نمی کند! می گویند ما نفت بیشتری صادر می کنیم و می فروشیم، چرا مردم اینها را در زندگی شان حس نمی کنند!

رئیس پیشین انجمن حسابداران ایران با اشاره به افزایش چند برابری تعرفه های خدمات در سال 1403 ، یادآورشد: این دولت تصور می کند تمام کمبودها را می تواند از طریق دریافت مالیات، جریمه و عوارض رفع کرد. باید درآمدی باشد که بتوان آنها را تامین کند. فاصله میان حقوق و تورم را ببینید! در این شرایط فشار روی تمام طبقات برای اخذ مالیات هم بیشتر خواهد شد.

 

همان روال دوره احمدی نژاد در حال تداوم است

سلامی با بیان اینکه معیشت مردم به طور مستقیم با دلار ارتباط دارد و اگر این وضعیت ادامه یابد، وضعیت خوبی نخواهیم داشت، گفت: مردم سالها نجیبانه این شرایط را صبر کردند، انقلاب تازه بود صبر کردند، هشت سال جنگ شد صبر کردند، بهبودی که رخ داده بود با آمدن آقای احمدی نژاد از بین رفت و اکنون نیز همان روال دوره آقای احمدی نژاد در حال تداوم است. مردم بی تقصیرند، اگر کسی تلاش می کند و برای حفظ قدرت خرید خود به آب و آتش می زند، مقصر نیست. با این حال، با سیاستهایشان همه راههای حفظ قدرت خرید را هم می بندند. مردم هر روز می بینند که از رفاه و قدرت خریدشان کاسته شده و خشمگین و ناراحتند. قطعا این خشم می تواند عواقب جبران ناپذیری برای کشور داشته باشد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه