مصاحبه مهم علی لاریجانی با سایت رهبر انقلاب
اعلام آمادگی ایران برای توافق جدید هسته ای با ترامپ
علی لاریجانی : چون شنیدم دولت جدید ایالات متحده گفته «ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم ... آن وحی منزل نیست، خب بیایید سر موضوع جدید: شما میگویید «ایران هستهای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!»؛ ما غنیسازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید.
به گزارش اترک، علی لاریجانی به لحاظ ریاست بر مجلس شورای اسلامی رکورددار است، فردی که 12 سال بر کرسی ریاست آن تکیه زده بود؛ نه اصولگرایان در مجلس هشتم به رهبری حداد عادل و نه اصلاح طلبان در مجلس دهم به رهبری عارف نتوانستند مانع ریاست لاریجانی اعتدالی شوند و در مجلس نهم هم لاریجانی بدون رقیب جدی رئیس شد؛ اما دو رد صلاحیت او در انتخابات های 1400 و 1403 بسیار خبر ساز شد، به ویژه در انتخابات 1403، زیرا رهبر انقلاب بعد از نتایج بررسی صلاحیت ها در سال 1400 از جفا در حق برخی سخن گفتند که تقریبا تمامی فعالین سیاسی مصداق این سخنان را علی لاریجانی دانستند، در چند روز اخیر اما علی لاریجانی باز هم به سر خط خبرها برگشته است زیرا به نمایندگی از رهبر انقلاب به سوریه و لبنان سفر کرد و حامل پیام ایشان بود، حالا اما این چهره سیاسی با سایت رسمی دفتر رهبر انقلاب مصاحبه ای انجام داده است که قطعا مطالب آن به مذاق طیف شکست خورده در 15 تیر خوش نخواهد آمد.
علی لاریجانی در این مصاحبه خطاب به آمریکا گفت: دو تا راه بیشتر پیش رویتان ندارید؛ یکی برگردید به همان برجامی که تصویب شده ... یا بیایید سر موضوع جدید؛ ما غنیسازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید.
او توضیح داد: [آمریکا] با تجربهای که برای منصرف کردن ایران دارید و دیدید که نمیشود، پس دو تا راه بیشتر پیش رویتان ندارید؛ یکی برگردید به همان برجامی که تصویب شده -خب ایران همیشه به شما گفته بیایید برگردید اشتباهتان را حل کنید البته خسارتهای ما را هم باید یکجوری تأمین کنید-؛ یک راه دیگرش هم این است که خیلی خب، قبول ندارید؟ -چون شنیدم دولت جدید ایالات متحده گفته «ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم چون ایرانیها سر ما را کلاه گذاشتند!»- آن وحی منزل نیست، خب بیایید سر موضوع جدید: شما میگویید «ایران هستهای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!»؛ ما غنیسازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید -که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربهی گذشته- ما به سمت بمب نمیرویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید. بنابراین ما توصیه نمیکنیم شما رفتار غلط قبلیتان را دنبال کنید. ولی بههرحال این هم یک راهحل است. بیایید از این راهحل استفاده کنید.
این مهمترین اشاره به آمادگی ایران برای گفتگو با دولت ترامپ در موضوع هسته ای با هدف دست یابی به توافق جدید است.
قبل از این هم عباس عراقچی وزیر خارجه ایران با بیان اینکه "برجام قابلیت احیا ندارد و برجام دیگر آن خاصیت سابق را ندارد" گفته بود" ما باید وارد مذاکراتی شویم که به یک توافق ممکن بتوانیم برسیم".
تا حدود 60 روز دیگر ترامپ به کاخ سفید باز می گردد و دولت جدید او آغاز به کار می کند.
نحوه رفتار دولت ترامپ با ایران یکی از موضوعات مهم در روابط دو کشور است که تاکنون با گمانه زنی هایی روبه رو شده است.
ترامپ در دولت نخست خود با خروج از برجام ، تحریم های قبلی علیه ایران را بازگرداند و تحریم های جدید و حداکثری علیه ایران اعمال کرد. ترامپ با این اقدام عملا ایران را از اکثر مزیت های اقتصادی آن محروم کرد چرا که با بازگشت تحریم های امریکا، همه شرکت های مهم خارجی ایران را ترک و سرمایه گذاری در ایران را متوقف کردند.
پرونده فعالیت های هسته ای ایران همچنان در آژانس بین المللی انرژی اتمی باز است. روز پنجشنبه هم شورای حکام آژانس ، قطعنامه جدیدی علیه فعالیت های هسته ای ایران صادر کرد.
فعالیت های هسته ای ایران به عنوان یک مسئله در روابط ایران و غرب مطرح است.