ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

شروع مذاکرات

سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفت‌وگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی به مدیریت «مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده هسته‌ای کهنه‌کار ایران خبر داد.

 

به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقائی» در گفت‌وگو با خبرنگاران حوزه سیاست خارجی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفت‌وگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت در این دور از گفت‌وگوها که از همان نیویورک برنامه‌ریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هسته‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

پیش از این رسانه ژاپنی کیودو به نقل از چند منبع دیپلماتیک ایرانی اعلام کرده بود که ایران در مرحله نهایی آمادگی برای برگزاری مذاکرات هسته‌ای با آلمان،‌ فرانسه و انگلیس (تروئیکای اروپا) در ۲۹ نوامبر (نهم آذر) در ژنو سوئیس است.

این رسانه همچنین مدعی شده بود «مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده هسته‌ای کهنه‌کار ایران ریاست هیات دیپلماتیک ایران در مذاکرات ژنو را بر عهده خواهد داشت.

 

«مجید تخت روانچی» دیپلماتی است عینكی، آرام و كم حاشیه كه به سه زبان انگلیسی، فرانسوی و آلمانی آشنایی و تسلط دارد. آهسته آهسته اما دقیق و واضح سخن می گوید و وقتی از او نام می برند، ذهن همگان به مذاكرات هسته ای ایران و گروه 1+5 و برجام جلب می شود.

تخت روانچی كیست؟

مجید تخت روانچی در بیست و سوم مهر ماه 1337 در تهران به دنیا آمد. او نیز به مانند بسیاری از بچه درس خوان های آن دوران در اواسط دهه 50، به آمریكا رفت تا تحصیلاتش را در یكی از رشته های فنی ادامه دهد. روانچی تحصیلاتش را در دانشگاه كانزاس در رشته عمران آغاز كرد؛ دانشگاهی كه احمد غفوری فرد، وزیر اسبق نیرو و نماینده ادوار مجلس هم دكتری اش را در رشته فیزیك در آنجا اخذ كرده است. تخت روانچی به مدت شش سال در دانشگاه كانزاس تحصیل كرد و لیسانس و فوق لیسانس خود را در آنجا كسب كرد. او البته در آن دوران، تنها در كسوت تحصیل علم مشغول نبود و در انجمن اسلامی دانشجویان آمریكا و كانادا فعالیت می كرد و در آنجا با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه آشنا شد. تخت روانچی مدرك كارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی از دانشگاه فوردهام آمریكا نیز داراست؛ دانشگاهی كه دونالد ترامپ رئیس جمهور كنونی ایالات متحده و جان برنان، رئیس اسبق آژانس مركزی اطلاعات آمریكا (سیا) هم در آنجا تحصیل كرده اند. با این وجود تخت روانچی مدرك دكترای علوم سیاسی خود را چند سال قبل از دانشگاه برن سوییس دریافت كرده است.

مرد مذاكره های حساس

تخت روانچی در سه مقطع حساس عضویت در تیم های مذاكراتی ایران را تجربه كرده است. او در نخستین مقطع، عضو هیات دیپلماتیك ایران در مذاكرات 598 بود؛ مذاكراتی كه هم حسن روحانی و هم محمدجواد ظریف از اعضای اصلی آن بودند كه در نهایت به توافق 598 رسید. دومین مقطع، زمانی بود كه تخت روانچی به تازگی مسئولیت سفارت ایران در سوئیس را پذیرفته بود و بحران اتمی ایران تازه آغاز شده بود. در آن زمان، تیم مذاكراتی ایران به ریاست دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی یعنی حسن روحانی و با عضویت افرادی همچون سیدحسین موسویان، سیروس ناصری، محمدجواد ظریف، امیرحسین زمانی نیا، علی ماجدی و محمدرضا البرزی و... تشكیل شده بود و تخت روانچی نیز در آن جمع حضور داشت. با تغییر دولت هشتم و روی كار آمدن دولت نهم، تخت روانچی تنها به مشاورت دادن به وزیر وقت امور خارجه بسنده كرد اما پس از آنكه ظریف در دولت یازدهم، مسئولیت پرونده مذاكرات هسته ای را برعهده گرفت، تخت روانچی به یكی از اعضای هیات ایران درآمد؛ عضویتی آنقدر پراهمیت كه بسیاری او را عقل منفصل ظریف و مهندس توافق هسته ای می دانند.

ویلیام برنز، دیپلمات كهنه‌كار و عضو ارشد تیم مذاكره‌كننده دولت سابق آمریكا با ایران، در كتابی به شرح تجربیات دیپلماتیك خود از جمله سیر مذاكرات هسته‌ای با ایران پرداخته است، در مورد مذاكره كنندگان ایرانی از جمله عراقچی و تخت روانچی نكاتی را مطرح كرده و با بیان اینكه میان طرفین «احترام دیپلماتیك» و نه اعتماد حاكم بود، نوشته است كه «آن‌ها دیپلمات‌هایی حرفه‌ای و نه ایدئولوگ بودند، اما به همان میزان به ایران متعهد، به همان میزان به انقلاب خود مفتخر و به همان میزان مصمم بودند كه می‌توانند موضع دیپلماتیك خود را حفظ كنند».

به گزارش اترک، باتوجه به سوابق درخشان مجید تخت روانچی در مذاکرات و اعتماد مسعود پزشکیان و نظام به این دیپلمات کارکشته، باید ببینیم اصلی ترین شعار مسعود پزشکیان که تلاش برای رفع تحریم ها و آشتی با دنیا بود به نتیجه خواهد رسید؟

 

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه