در این گزارش، به گفتوگو با هادی رضازاده، مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی پرداختهایم تا عملکرد این نهاد در سالهای اخیر، میزان تسهیلات پرداختی، حمایتهای ویژه از جوانان و بانوان، برنامههای احیای واحدهای راکد، نوسازی ناوگان حملونقل و سایر اقدامات مؤثر در توسعه اقتصادی استان را بررسی کنیم.
پرداخت ۲۱۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در سال ۱۴۰۲
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی با اشاره به عملکرد موفق این صندوق در حوزه اشتغال و حمایت از کارآفرینان، گفت: صندوق کارآفرینی امید در سال ۱۴۰۲ مجموعاً ۲۱۵ میلیارد تومان و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت کرده است.
رضازاده با اشاره به اهمیت جذب اعتبارات بودجهای افزود: سهم صندوق از محل اعتبارات بند (الف) و قانون بودجه سال ۱۴۰۱، ۱۹۰ میلیارد تومان بوده که این مبلغ به طور کامل در قالب ۴۱۸ فقره پرونده اشتغال جذب شده است و در نتیجه، صندوق موفق شد به عنوان اولین بانک صد استان، عملکرد ۱۰۰ درصدی در این حوزه داشته باشد.
تمرکز ویژه بر توانمندسازی جوانان و بانوان
مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی درباره حمایتهای این صندوق از زنان و جوانان نیز گفت: یکی از اولویتهای مهم ما توانمندسازی بانوان و جوانان بوده به همین دلیل، در دو سال گذشته ۹۳ میلیارد تومان از تسهیلات را به بانوان اختصاص دادیم و ۱۱۸ میلیارد تومان را نیز در اختیار جوانان زیر ۳۵ سال قرار دادیم.
وی تأکید کرد: این اقدامات نقش مهمی در افزایش مشارکت این گروهها در فعالیتهای اقتصادی استان داشته است.
همکاری با ۷ وزارتخانه برای تأمین اعتبار ۱۶۲ میلیارد تومانی
رضازاده در ادامه به تخصیص اعتبار از طریق قراردادهای منعقده با وزارتخانهها اشاره کرد و گفت: صندوق کارآفرینی امید در سال ۱۴۰۲، از محل اعتبارات بند (الف) قانون بودجه، مجموعاً ۱۶۲ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده است که این اعتبار از طریق همکاری با ۷ وزارتخانه، شامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ورزش و جوانان و وزارت راه و شهرسازی تأمین شده است."
احیای ۳۹ واحد راکد با پرداخت ۷۱ میلیارد تومان تسهیلات
مدیر صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اهمیت بازگرداندن واحدهای غیرفعال به چرخه تولید گفت: یکی از مهمترین برنامههای ما در سال گذشته، پرداخت تسهیلات نهضت احیا بود که در این طرح، ۳۹ واحد راکد و غیرفعال در سطح استان، با دریافت ۷۱ میلیارد تومان تسهیلات، احیا شده و به چرخه تولید بازگشتهاند.
نوسازی حملونقل عمومی با ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات
وی در خصوص حمایتهای صندوق از بخش حملونقل استان نیز خارنشان کرد: در راستای بهبود وضعیت ناوگان حملونقل عمومی، ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهایم که از محل این اعتبار، ۳۳ دستگاه اتوبوس و مینیبوس و ۴۰ دستگاه تاکسی درونشهری نوسازی شدهاند.
حمایت از روستاها با تأمین مالی ۱۱۱ صندوق خرد محلی
رضازاده با اشاره به برنامههای توسعه روستایی افزود: این صندوق با تأمین مالی ۱۱۱ صندوق خرد محلی در سطح استان، ۱۰.۵ میلیارد تومان اعتبار را برای حمایت از زنان روستایی اختصاص داده که این اقدام باعث افزایش توانمندسازی بانوان و ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای استان شده است.
حمایت از جشنوارههای فرهنگی و توسعه صنایعدستی
وی اظهار داشت: حمایت از جشنوارههای محلی و فرهنگی یکی دیگر از برنامههای ما بوده که با هدف معرفی محصولات شاخص استان انجام شده است. به عنوان مثال، صندوق از جشنواره سمنوی درق حمایت مالی کرده است.
وی همچنین از نقش صندوق در توسعه صنایعدستی و گردشگری سخن گف و افزود:: در دو سال گذشته، ۴۵ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه صنایعدستی و گردشگری پرداخت شده است که این حمایتها منجر به رونق تولیدات این حوزه و ایجاد اشتغال برای جوانان استان شده است.
وی به برگزاری نمایشگاه کشوری صنایعدستی در پارک بشقارداش نیز اشاره کرد و گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان و خریداران صنایعدستی، در این نمایشگاه ۶۵ فقره تسهیلات آنی، هر یک به مبلغ ۲۰ میلیون تومان، پرداخت شد.
تفاهمنامه ۲۵۰ میلیارد تومانی با استانداری برای حمایت از اشتغال و تولید
در بخش پایانی این گفتوگو، مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی به برنامههای سال جاری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین برنامههای سال جاری، انعقاد تفاهمنامهای به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان با استانداری خراسان شمالی است که همزمان با سفر ریاست جمهوری و با هدف حمایت از اشتغال و تولید، با محوریت احیای واحدهای راکد و نیمهفعال به امضا رسیده است."