ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

نبض انتخابات

اترک: خراسان شمالی استان گنجینه فرهنگ‌ها و معرفت‌ها از واپسین روزهای سال 1399 در تدارک برگزاری باشکوه حماسه دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا در بهار 1400 بوده است حال باید دید نبض انتخابات در این استان چگونه می زند.

به گزارش اترک، رهبر معظم انقلاب سال 91 در سفر به خراسان شمالی در دیدار با مردم این استان فرمودند که مردم استان خراسان شمالی را با سرزندگی، با نشاط و آماده به کار شناخته‌ایم و همه جا هم این را نشان دادند، حضور پر شور مردم استان در تمام صحنه‌های اجتماعی و سیاسی آماده به کار بودن مردم خراسان شمالی را از زبان مقام معظم رهبری به درستی نشان می‌دهد.

برگزاری انتخابات متعدد در کشور از جمله نشانه‌های اجرای سیاست‌های دموکراتیک در جمهوری اسلامی است تا مردم بتوانند به صورت مستقیم با رأی پنهان در تصمیم گیری و تصمیم سازی های ملی و محلی ایفانقش کنند، مردم خراسان شمالی در انتخابات گذشته ریاست جمهوری، شورای اسلامی شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی مشارکت بالایی داشته‌اند اما باید دید آیا امسال مشارکت‌ها بالا خواهد بود یا خیر.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاها روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با سراسر کشور در خراسان شمالی برگزار می‌شود که از واپسین روزهای سال 99 دست‌اندرکاران انتخابات این استان در تدارک حضور پرشور مردم با فراهم سازی مقدمات این دور رویداد مهم است.

با اینکه امسال کرونا اجازه فعالیت‌های مختلف در حوزه انتخابات را مانند گذشته نمی‌دهد اما باز هم نامزدهای احتمالی شوراهای اسلامی و نمایندگان احزاب وجریان های سیاسی در فضای مجازی نسبت به یارگیری خود تحت عناوین مختلف اقدام کرده‌اند.

همانطور که گفتیم امسال دو انتخابات مهم در پیش داریم و مردم نیز نقش تعیین کننده در این رویدادهای پیش رو دارند.

شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از مظاهر مهم دموکراسی، مردم سالاری و یکی از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی است که به عنوان نهادی مردمی با هدف سازماندهی و برنامه ریزی، نظارت و ارتقاء سطح کیفی و کمی در زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ارتقای این بخش‌ها با کمترین هزینه پا به عرصه نهاده‌اند.

برای هر انتخاباتی کاندیداهای متعددی با سلایق و برنامه‌های مختلفی وارد عرصه می‌شوند و از هر فرصتی برای اعلام برنامه‌های خود استفاده می‌کنند. اگر کمی به صورت جدی به مسائل شهری بیندیشیم به طور حتم سؤالات متفاوتی ذهنمان را درگیر می‌کند که اعضای شورای شهر باید چه برتری از لحاظ مدیریتی، روانشناختی، جامعه شناسی، اشراف بر مسائل شهری و چندین موارد دیگر نسبت به مردم عادی داشته باشند.

برهمین اساس در گفتگو با شماری از شهروندان بجنورد نسبت به بررسی وضعیت نبض انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی پرداختیم که برخی‌ها از انتخاب گذشته خود پیشیمان و برخی نیز راضی بودند.

 

+ شورای شهر جای افراد توانمند

یکی از شهروندان بجنوردی معتقد است که شورای شهر جای افراد توانمند و با استعداد است تا با ایده‌های عملی مناسب برای حل مشکلات شهری راهگشا باشد و شهر را به کلمه واقعی آن برساند بخصوص شهر بجنورد که به عنوان مرکز خراسان شمالی است و وقتی نام مرکز استان می‌آید باید واقعاً به معنای کلمه مرکز باشد.

 

+ از انتخاب خود راضی نبودم

یکی دیگر از شهروندان می‌گوید در انتخابات گذشته از انتخاب خود راضی نبودم شاید دلیل آن نیز ناآگاهی بود. اما اکنون عملکرد متخبین را دیده‌ام بیشتر به مسائل واقف شده‌ام و سعی دارم تا در انتخابات پیش رو انتخابی درست داشته باشم. در انتخابات ریاست جمهوری فرد منتخب باید بداند که در تشکیل کابینه خود از چه افرادی استفاده کند تا مشکلی دیگر بر مشکلات حال حاضر افزوده نشود برای شورای شهر هم اینگونه است افراد باید زمانی که پا به عرصه شورا گذاشتند خود را خدمت گذار واقعی مردم بدانند و نه اینکه تنها برای گذران وقت پشت میز بنشینند.

 

+ ریاست جمهوری و شورا نیازمند شفافیت و صداقت

دیگر شهروند بجنوردی یکی از خواسته‌های خود از کاندیداها و منتخبین ریاست جمهوری و شورا را شفافیت و صداقت با مردم می‌داند که برای او مهمترین اصل در انتخاب فرد مورد نظر است. وی می‌افزاید تکلیف ریاست جمهوری که مشخص است و باید تیم خود را ازافراد توانمند و خدمت گذار به مردم تشکیل دهد و اعضای شورای اسلامی چه شهر و چه روستا نیز شفافیت را در دستور کار قرار دهند و حدالامکان جلساتشان را با دعوت و حضور شهروندان برگزار کنند.

در کنار این شهروندان که برای انتخابات آماده بودند، شهروندانی نیز به چشم می‌خوردند که تنها دغدغه آنها کرونا و معیشت است و با چند نفر از آنها نیز با این دیدگاه صحبت داشته‌ایم.

 

+ امنیت، تنها حسن شرکت در انتخابات

یکی از شهروندان که قصد حضور در انتخابات را ندارد می‌گوید: نمی‌دانیم با کدام درد زندگی کنیم کرونا یا اقتصاد؟ آنقدر در زندگی سردرگم و دچار ضعف شده‌ام که دیگر چیزی جز روبراه شدن وضعیت مالی و اقتصادی خود و خانواده‌ام نمی‌خواهم. تنها حسنی که انتخابات برایم تا به امروز داشته امنیت موجود در کشور و استانم است.

 

+ تا کی در صف باشیم؟

دیگر شهروند بجنوردی هم که تمایلی برای حضور در انتخابات ندارد، می‌افزاید: وضعیت نابسامان امروز تا کی قرار است ادامه داشته باشد آیا این جواب رشادت‌ها و فداکاری شهیدانمان است که وضعیت ما اکنون باید این باشد؟ واقعاً به کجا رسیده‌ایم که برای یک مرغ باید در صف بایستیم. این درست نیست که در سال 1400 در صف خرید کالای اساسی زندگی باشیم.

 

+ تحریم‌ها

نظرات شماری از شهروندان بجنوردی را در خصوص انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری خوانده‌ایم.

یکی از مهم‌ترین مسائل کشور، ماجرای تحریم از دو بعد داخلی و جارجی و نحوهٔ مواجهه با این چالش است. شاید بتوان گفت که بنای اصلی تحریم خارجی بر ضعف‌های داخلی گمارده می‌شود، پس اقدام پیشگیرانه و مصونیت ساز، لازمه مواجهه با تحریم خارجی است.

واضح است که میدان اصلی جنگ استکبار با کشورمان در زمینه اقتصاد است پس داشتن برنامه عملیاتی در حوزه جنگ اقتصادی برای کاندیداهای ریاست جمهوری مهمتری مطالبه مردمی به شمار می‌رود. اقتصاد کشورمان ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی دارد و برای اینکه یکی از باشکوه‌ترین اقتصادهای دنیا و منطقه باشد نیازمند مدیریت قوی است که برنامه ریزی اقتصادی درست داشته باشد.

مقام معظم رهبری در بیانات نوروزی 1400 درخصوص انتخابات فرمودند "که انتخابات در واقع یک نوسازی در کشور است؛ وقتی انتخابات انجام می‌گیرد یعنی یک افراد تازه‌نَفَسی وارد میدان می‌شوند، و در دستگاه اجرای کشور یک نوسازی‌ای به‌وجود می‌آید. یک مجموعه تازه‌نَفَس و پُرانگیزه وارد کار می‌شوند، و این برای کشور خیلی چیز مبارک و خوبی است... کشور و ملّتی که می‌بیند دشمنی‌های دشمنان و زیاده‌خواهان و مستکبران را، راهکار و علاجش این است که خودش را قوی کند. این قوّت کشور و «ایران قوی» یک شعار عمومی است، این را همه قبول دارند. این قوّت را چه کسی به ایران می‌بخشد؟ ملّت؛ ملّت هستند که این قوّت را به کشور می‌بخشند و حضور ملّت و مشارکت‌شان هم مسلّماً در این قوّت ملّی تأثیر دارد.... ریاست‌جمهوری خیلی مسئله مهمّی است؛ مهم‌ترین و مؤثّرترین مدیریّت کشور، ریاست‌جمهوری است. هر کسی که به‌دنبال سعادت کشور است یک چنین رئیس‌جمهوری می‌خواهد: دارای مدیریّت و کفایت مدیریّت. باایمان؛ آدم بی‌ایمان کشور را، منافع کشور را، مردم را یک وقتی می‌فروشد. عدالت‌خواه، ضدّ فساد. دارای عملکرد انقلابی و جهادی. به توانمندی‌های داخل معتقد باشد."

این طور که به نظر می‌رسد مردم بیشتر درگیر مسائل کرونا، اقتصاد و معیشت هستند و نبض انتخابات در خراسان شمالی آنطور که باید تند نمی‌زند و در فرصت باقی مانده حدود 70 روزه باید دید که وضعیت چگونه می‌شود و مردم نیز فرصت کافی دارند تا با افرایش آگاهی و کسب اطلاعات درست از کاندیداها، انتخابی درست داشته و با مشارکت حداکثری در مهمترین رویدادهای کشور و استان دخیل باشند و به خوبی این موضوع را مد نظر قرار دهند و فکر کنند که در بحث رویدادهای مهم خردادماه 1400 مدیر پاسخگو و بدهکار مردم می‌خواهند یا شومن طلبکار و سنگ انداز؟

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه