کنترل تنش آبی استان مرکزی نیازمند اعتبار ۲۸۰ میلیاردی
اترک/عبدی: مدیرعامل آبفای استان مرکزی گفت: برای کنترل تنش آبی کل استان ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
یوسف عرفانی در جلسه تأمین آب شرب شهرها و روستاهای استان مرکزی اظهار کرد: در حال حاضر در استان مرکزی ۴۲ روستای تحت پوشش شرکت در حال آبرسانی سیار است، ۱۰ روستا مشکل کیفی و ۳۱ روستا مشکل کمی دارند.
وی افزود: ۸۵۶ روستای تحت پوشش با ۹۵ هزار و ۵۱۷ خانواده روستایی تحت پوشش هستند و تعداد انشعابات روستایی به ۱۵۷ هزار انشعاب میرسد که عمدتاً خانگی هستند و عمده مسئله حضور افراد در اواخر هفته در روستاها و افت فشار آب است.
عرفانی نسب بابیان اینکه در اراک ۲۷ روستا دچار مشکل هستند اما برخی مشکلات به دلیل عملکرد مردم است، گفت: در معصومیه یک سال است که خواهان حفر چاه هستیم که مردم اجازه نمیدهند. عمده مشکل اراک ۲۷ روستای جاده فراهان است که درصدد راهاندازی چاه جداگانه و مجتمع امیرکبیر هستیم تا مسئله کیفی و کمی آب این منطقه با تأمین اعتبار حل شود.
وی افزود: در کمیجان اگر چاه کارخانه سیمان در اختیار قرار گیرد، مشکل روستاها حل میشود، در شازند ۴ روستا مشکل کیفی دارد و یک روستا آبرسانی سیار میشود و آمادگی داریم در صورت بروز مشکل در دیگر شهرستانها آبرسانی انجام گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: در روستای ورسان آشتیان نیازمند حفر چاه هستیم، در زرندیه و بخش خرقان امکان حفر چاه وجود ندارد، مخزن ذخیره ۲ هزار مترمکعبی نیز مصوب شده است و تأمین ۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات تنش آبی در نظر گرفتهشده است. در خنداب مردم در سالهای گذشته اجازه فعالیت مجتمع آبرسانی در کمرآب را ندادند و امروز مشکلاتی بروز کرده است، در آوه و نوبران ساوه نیز باید چاه جایگزین داشته باشیم که در صورت سوختن موتور یکی از چاهها با چالش جدی مواجه نشویم.
وی گفت: در فراهان ۶ روستا مشکل کیفی آبدارند و سلیمآباد با جمعیت زیاد مهمترین مشکل این شهرستان به شمار میرود که پیمانکار در حال فعالیت جهت انجام پروژه آبرسانی و نصب تانکر است.
عرفانی نسبت بابیان اینکه در قالهر دلیجان یک لیتر بر ثانیه آب برای ۶۰۰ نفر در اختیار است و مردم همکاری و مدیریت لازم را در مصرف آب ندارند و نگران خشک شدن باغچههای خود هستند، افزود: در کوتاهمدت میتوان احیای چاه حفرشده را دنبال کرد، اما در بلندمدت باید مجتمع آبرسانی ایجاد کرد که ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به اینکه طرحهای هادی بدون توجه به زیرساختهای روستاها درحالتوسعه است و این امر مشکلآفرین شده و تأمین آب را به چالش کشانده است، افزود: برای اجاره تانکر نیازمند اعتبار هستیم، سال گذشته ۶ میلیارد تومان اعتبار در اختیار بود اما امسال این رقم به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است که بسیار کم است.