به گزارش اترک، توسعه و آبادانی هر شهر و منطقهای نیازمند روی کار آمدن مسئولان و مدیرانی دلسوز است که به معنای واقعی کمبودهای شهر، نیاز اساسی شهروندان، معضلات اجتماعی، توجه به مناطق حاشیهنشین و.. را شناسایی و رفع کنند و مسائل اصلی را در اولویت مسائل فرعی قرار دهند اما متأسفانه شاهکار مدیران شهری بجنورد و برخی پشتمیزنشینان استان خراسان شمالی همیشه خلاف این موضوع را ثابت کرده است.
طی روزهای اخیر موضوع تبدیل پارک آفرینش بجنورد به پارک بانوان اعتراضات و نگرانیهای جدی شهروندان را به همراه داشته و صدای معترضشان به گوش افرادی بهاصطلاح نمایندگانشان در پارلمان محلی هستند نمیرسد.
صدای اعتراضات شهروندان بجنوردی در سکوت مسئولان
میگویند پارک آفرینش بجنورد به خواسته خود شهروندان و برای رفع دغدغه و اعتراض بانوان بجنوردی به پارک بانوان تبدیلشده است، درصورتیکه اکثر معترضان به این اقدام شهرداری و شورای شهر بجنورد، بانوان هستند. بانوانی که طی صحبت با ما اعتراضات خود را از بیتوجهی شهرداری و شورای شهر اعلام کردند، آنها معتقدند که زیباسازی و حفظ چهره شهر بیش از هر چیز دیگری برایشان مهم است و اگر هم شهرداری و شورای شهر واقعاً دلسوز شهروندان خانم هستند بجای تغییر کاربری پارکهای موجود، پارک جدیدی در فضاهای خالی شهر ایجاد کنند.
رمضانی یکی از شهروندان بجنوردی که با اعتراض نسبت به این اقدام غیرمنطقی شهرداری میگوید: اینطور که شنیدهام یکی از دلایل شهرداری و شورای شهر برای تبدیل پارک آفرینش به پارک بانوان عدم دید ساختمانهای اطراف است در صورتیکه منزل یکی از اقواممان درست روبروی پارک قرارگرفته و بهراحتی فضای داخل پارک قابل دید است.
وی بابیان اینکه تاوان دلایل خندهدار و غیرمنطقی مدیران شهری را شهروندان باید بپردازند، اظهار میکند: همسر و خواهران بنده بههیچوجه تمایل حضور در پارک بانوان را ندارند چراکه حفظ چهره زیبای شهر و پارک عمومی برایشان مهمتر از پارک اختصاصی بانوان است.
این شهروند بجنوردی میگوید: چون شغل بنده مسافرکشی است و هرروز با افراد مختلفی مواجه میشوم که بحث تغییر پارک آفرینش صحبتشان است و هیچیک هم رضایتی از این کار ندارند یا اینکه وقتی مسافر غیربومی سوار خودرویم میشود و نشانی پارکهای شهرمان را میخواهد پارک آفرینش را بهعنوان یکی از زیباترین پارکهای بجنورد معرفی میکردم ولی الان باید به حال این پارک و تصمیم گیرانشان تأسف خورد.
پور برات دیگر شهروند بجنوردی است که در خصوص نارضایتی خود از این اقدام شهرداری میگوید: این روزها آنقدر مردم با مسائل اقتصادی وزندگی درگیر هستند که این اقدام نابجا و نسنجیده مسئولان پارلمان محلی فکری دیگر برای مردم شده است.
وی تصریح میکند: بنده بهعنوان یک خانم بههیچعنوان پارک آفرینش را بهعنوان پارک بانوان قبول ندارم، اگر برای راحتی بانوان چهره شهر را زشت میکنند که این تصور غلط پشتمیزنشینان است که بانوان به چنین مکانی نیاز دارند.
این شهروند بجنوردی میگوید: همان یک پارک مهربانو بدون رفتوآمد و حضور کسی در گوشهای از شهر افتاده است و اگر هم کمی دقت کنیم کمتر کسی تمایل به وجود پارک اختصاصی بانوان دارند که میتوانند از پارک مهربانو استفاده کنند و آن چیزی هم که وضوح قابلمشاهده است این بوده که امروزه بانوان و دختران شهرمان ورزش و تفریح را در کنار مردان خانواده و فامیلشان را ترجیح میدهند یعنی شادی و تفریح سالم دستهجمعی.
برای اثبات این موضوع هم کافی است سری به پارک شهر، شهربازی، بانوان، دانشجو و ... بزنید که خانمها در کنار مردان خود ورزشهای مانند پیادهروی، والیبال، تنیس، اسکیت، دوچرخهسواری و... را انجام میدهند. پسنیازی به وجود پارکی که چهره زیبای شهر را از بین ببرد ندارند و اگر هم مسئولان دلسوز و نگران هستند از سایر فضاهای شهری برای ایجاد پارک بانوان استفاده کنند نه پارکهای موجود را تغییر کاربری دهند که بیتالمال و حق تمامی مردم شهر است.
عذر بدتر از گناه
صدای هجمه، اعتراضات و نارضایتی شهروندان بجنورد نسبت به تغییر کاربری و اختصاص پارک آفرینش به پارک بانوان تا امروز به گوش مسئولین نرسیده و مسئولان شهری خود را به خوابزدهاند تا صدایی گوششان را آزار ندهد مثال همانی که میگویند کسی که خواب است را میتوان بیدار کرد اما کسی که خودش را به خوابزده هرگز!
حال مسئولان شهری بجای اینکه به خاطر دلایل غیرمنطقی و تصمیمات غیر کارشناسی و یا کارشناسی شده آبکی خود از مردم شهر به دلیل نازیباسازی شهر عذرخواهی و پارک را به روال سابق برگردانند، وجود این پارک را از خواستههای خود شهروندان میدانند!
بهعنوانمثال صحبتهای یزدانی عضو شورای شهر بجنورد دریکی از رسانهها منتشرشده بود که گفته است: «این پارک قبلاً یک پارک عمومی بوده و الان تبدیل به پارک بانوان شده است. علت دیوارکشی این پارک هم همین است. در رابطه با دیوارکشی پارکهای زنانه هم هر جا که پارکی به پارک بانوان تبدیل شود باید دورتادور آن را دیوارکشی کرد.
یکسری از آدمهای معلومالحال و رسانههای داخلی و معاند که قصد متشنج کردن فضای کشور و عصبانی کردن مردم از ما مسئولین را دارند، این قضیه را بزرگ میکنند. دیوارکشی پارکها آنقدر قضیه مهمی نیست و دلیل حساسیت و واکنش مردم در فضای مجازی، رسانههای معاند است.
بازهم تأکید میکنم مبحث دیوارکشی پارکها و تبدیل کردن آنها به پارک بانوان بههیچوجه قضیه مهم و بزرگی نیست. این طرح در شورای ششم به تصویب رسید. در این طرح آمده بود که برخی از پارکها مختص فقط «بانوان» باشد و ما آن را به مرحله عمل رساندیم. متأسفانه ما در بجنورد اصلاً پارک بانوان نداریم و همین مسئله باعث اعتراض مردم شده بود.
یکسری پارکها را برای حضور خواهران گرامی آماده کردیم تا بهراحتی و با امنیت بیشتری بتوانند تفریح و ورزش کنند. زنان در پارکهای مختص به خودشان میتوانند بهراحتی دوچرخهسواری کنند، مسئله دیگری که وجود دارد این است که در این پارکها باشگاه ورزشی، رستوران، دوچرخهسواری و اسکیت دارد تا زنان بهراحتی بتوانند دوچرخهسواری و یا ورزش کنند.
چون این پارک عمومی بود بر اساس عرف جامعه به مصلحت نبود که زنان در پارکهای عمومی و با حضور مردان نامحرم ورزش کنند. حضور بانوان و انجام برخی از فعالیتها در کنار مردآنهم به لحاظ شرعی و هم عرف جامعه درست نیست و ما هم به این دلیل این پارک را تبدیل به پارک زنان کردیم. متأسفانه رسانههای داخلی بهجای حمایت از ما با موضعهایی که میگیرند باعث عصبانی شدن مردم از ما میشوند. ما در بجنورد فقط یک پارک مختص به زنان داشتیم که بهشدت امکانات این پارک محدود بود.
این پارک تا همین چند وقت پیش یک پارک عمومی بود و آلان تبدیل به پارک مختص به بانوان کردیم. بحث زنانه مردانه کردن محل عبور پلها بدین علت بوده که چون امکان سیل در بجنورد وجود دارد علت دیوارکشی محل عبور عابرین در پلها جلوگیری از وقوع سیل است. نظر کارشناسان این بود که برای جلوگیری از خسارات ناشی از سیل، محل عبور عابرین را دیوارکشی کنیم و حالا گفتیم چهبهتر آن را زنانه- مردانه کنیم. بازهم تکرار میکنم علت دیوارکشی پل عابر پیاده و جداسازی مسیر عبور عابران برای جلوگیری از خسارات ناشی از سیل بوده است.»
در جواب صحبتهای این عضو شورای شهر بجنورد باید گفت اول ازهمه اینکه شما نمایندگان مردم در پارلمان محلی هستید پس نظر و پاسخ به اعتراض مردم باید برای شما مورد احترام باشد نه اینکه در قبال اعتراضات و مخالفتهای جمع کثیری از بجنوردیها روزه سکوت بگیرید و با بیتوجهی به اینکه چرا و برای چه کاری صندلیهای پارلمان محلی را از آن خود کردید هر اقدامی که میخواهید انجام دهید و بیمنطق بودن کارهایتان را در پشت اعلام خواسته مردم به شما پنهان کنید!
مورد بعدی اینکه خیلی وقت است که مردم نسبت به کارها و اقدامات شورای شهر و شهرداری بجنورد چه در ادوار گذشته و چه در دوران کنونی آگاهتر شده و قدرت تصمیمگیری و صحبت تحت اختیار خود را دارند و نیازی هم به رسانههای معاند ندارند.
بحث دیوارکشی پارکها باید هم برای شما مهم نباشد چراکه بجای احداث پارک جدید و عدمتغییر کاربری پارکهای موجود و رفع کمبودهای شهر به دنبال پاک کردن صورتمسئله هستید، اگر آنقدری که بحث کمبود فضای ورزشی برایتان مهم است و نالان از کمبود امکانات در فضای پارک مهربانو هستید، پارک بانوان را در فضایی بهتر و جایی دیگر ایجاد میکردید تا هم به افزایش فضای سبز کمک کرده باشید هممرکز تفریحی و ورزشی شهر را افزایش دهید نه اینکه به عقب برگردید. فضاهای موجود را هم از شهر حذف کنید و برای بحث کمبود امکانات فضای مهربانو هم میتواند بیتالمالهایی که با برنامههای غیرعملی و غیر کارشناسی شماها دفن میشود را برای تجهیز بهتر این پارک هزینه میکردید.
بحث دیگر اینکه دقیقاً کدام کارشناسانی میگوید برای جلوگیری از خسارات ناشی از سیل، دیوارکشی محل عبور عابرین باید انجام شود که اکنون شرکت آب منطقهای مخالف اجرای دیوارکشی هستند چراکه در مسیر سیل قرار دارد.
بجای دیوارکشی مسیر سیل، فکری به حال چاله و گودالهای شهر و خیابانها داشته باشید تا با اندکی بارندگی، شهروندان تا زانو در آب فرو نرود امیدواریم بارندگیهای چند سال پیش که موجب از دست دادن جآنهمشهریانمان شد و بارندگیهای چند روز اخیر که موجب آبگرفتگی شدید میدان شهید، کارگر، شهرک فرهنگیان و ... یادتان نرفته باشد.
بهعنوان پاسخ پایانی صحبت شما جناب یزدانی اگر در جریان نیستید این صحبت مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان را بخوانید که در گفتگو با یکی از رسانههای استان گفته است: «با توجه به حصارکشی بر روی مسیل پارک آفرینش، شرکت آب منطقهای استان اخطاریهای را به شهرداری ارسال کرد.
رئیس سازمان بازرسی خراسان شمالی هم با اشاره به ممنوعیت حصارکشی بر روی مسیل اظهار کرده است: با توجه به نظر کارشناسی که شرکت آب منطقهای خراسان شمالی در خصوص ممنوعیت حصارکشی بر روی مسیل آفرینش، حصارکشی بر روی پل ممنوع است.
دیوارهای طرفین کار که در سمت خیابان مدرس و شرکت نفت است نیاز به مجوز قانونی ندارد اما دیوارهای روی پل و قرینه آنکه ورودی و خروجی سیلاب از آن شکل میگیرد و در حوزه شرکت آب منطقهای است، هم ممنوعیت دارد هم مخاطرهآمیز است.»
حرف شهروندان که ذرهای برایتان اهمیت ندارد حداقل به صحبت مسئولان ارشد استانی توجه کنید!
اقدام اداره کل امور بانوان استانداری برای بانوان چه بوده است!
یغمایی مدیرکل امور بانوان استانداری خراسان شمالی است، که باگذشت چندین سال از حضور وی در این سمت تا به امروز اقدامی درخور و شایسته بانوان استان انجامنشده است و اگر هم شده کدام اقدام و عمل وی بوده و نتیجه چه شده است؟!
یغمایی با کسب سمت مدیرکلی امور بانوان استانداری خراسان شمالی چند باری صحبت از ایجاد پارک بانوان داشته است، دقت کنید ایجاد پارک نه تغییر کاربری!
حال سؤال اینجاست تا امروز چند پارک بانوان در استان بدون تغییر کاربری پارکهای موجود ایجادشده است، منظورتان از ایجاد و ساخت پارک بانوان تغییر کاربری پارک موجود، کاهش فضای سبز عمومی مردم، حصار به دور شادیهای شهروندان و... بوده است؟!
اگر ذرهای سلامت روحی و روانی بانوان شهر برایتان حائز اهمیت است بجای اینکه شادی جمع کثیری از شهروندان بجنوردی را بگیرید با تخصیص اعتبارات و تلاش برای جذب اعتبارات پارکهای جدیدی در سطح شهر و در فضایی بهجز پارکهای موجود، بسازید و احداث کنید، بسازید نه اینکه تغییر کاربری دهید و زیباترین پارک شهر از بین ببرید.
دفن بیتالمال به روش شهرداری بجنورد
چند روز پیش بود که خبر تخریب دیوار پارک آفرینش بر روی سایتهای خبری استان قرار گرفت.
مغروری عضو شورای شهر بجنورد که از مخالفان تبدیل پارک آفرینش به پارک بانوان است، گفته: «به استناد ماده یک و دو فصل اول قانون توزیع عادلانه آب، دیوار احداثی بر روی دهانه پل پارک آفرینش که بخشی از مقدمات اجرای پارک بانوان بود، باید تخریب شود. با این اقدام کلیت طرح زیر سؤال خواهد رفت.
شهردار و تمامی عوامل خاطی در این طرح باید پاسخگو باشند، طرحهای غیر کارشناسی و متعاقب آن برخی تعصبات غیرمنطقی علاوه بر تضعیف جایگاه مدیریت شهری هزینههای سنگینی را بر نظام تحمیل میکند.
پیش از اجرای هر طرحی باید پیوستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن بررسی شود، چرا برخی مسئولان نسبت به بیتالمال دل نمیسوزانند؟ برخی از مسئولین بهجای شواف تبلیغاتی و جوسازی رسانهای، علمیتر، اصولیتر و با وسواس بیشتری طرحها و پروژهها را اجرا کنند.»
شورای شهر و شهرداری بجنورد دست خوبی در دفن کردن بیتالمال آنهم از طریق طرحهای بیسرانجام دارند.
مدیران شهری و سکانداران شورای شهر و شهرداری بجنورد کدام طرحتان تا امروز موفق بوده که حال به سراغ پارک بانوان رفتید. بجای اینکه بدون توجه به صدای اعتراض شهروندان به جان پارک شهرمان بیفتید، بگویید ایجاد کارخانه کمپوست، رفع مشکلات و معضلات حاشیهنشینی، آسفالت کوچه و خیابانهای شهر، جمعآوری آبهای سطحی، میادین ورودی شهر ساماندهی سگهای ولگرد، افزایش سرانه فضای سبز، فرهنگی و ورزشی حواشی شهر، میدان امام رضا، مشکلات ترافیکی، ایجاد پارکینگ، حمایت از سرمایهگذاران، حمایت از جوانان و فعالان شهری و... چه شد.
برای این معضلات هم راهکار دارید یا فقط دفن و هزینههای بیتالمال از دستتان برمیآید، هزینههای میلیاردی استخر روباز بانوان در بش قارداش و ایجاد مسیر دوچرخه برایتان کافی نبود که حال به سراغ پارکهای شهر رفتید؟! چه کسی پاسخگوی پولهای هدررفته و دفن شده در زمین شهروندان است!
استخرتانکه باآنهمه هزینه بر فراز کوه بدون هیچ استفادهای حتی برای آقایان باقیمانده، مسیر دوچرخهتانهم نبوغ کارشناسیتان را نشان میدهد و بس.
امیدواریم مسئولان ارشد استان با ورود قاطع و جدی به عملکرد شهرداری و شورای شهر جلوی هدر رفت هر چه بیشتر بیتالمال و پولهای شهروندان را بگیرند، شهروندان بجنوردی بهاندازه کافی ضرر و زیانهای بیفکریهای مدیران شهری را به جان خریدهاند.