خروج غیرمجاز گیاهان دارویی در خراسان شمالی
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی یکی از استانهایی است که در سطح مراتع و جنگلهای آن گیاهان دارویی به صورت مطلوبی تولید میشود.
به نوشته ایسنا، سرهنگ موسی الرضا حیاتی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی همچون باریجه، آویشن، آنخ، شیرین بیان، مرزه تولید خوبی را در این استان دارند، اظهارکرد: اما متأسفانه شاهد آن هستیم که در اواخر فروردین و اردیبهشت ماه شاهد برداشت غیرمجاز گیاهان دارویی توسط افراد محلی بهاندازه کم و همچنین سواستفاده کنندگان به مقدار زیاد هستیم.
وی افزود: مقداری از گیاهان برداشت شده در داخل خود استان توسط افراد مصرف میشود اما مقدار قابل توجهی نیز به صورت غیرمجاز از استان خارج شده و به استانهای خراسان رضوی، فارس و یزد ارسال میشود.
حیاتی ادامه داد: در فصل بهار متأسفانه شاهد برداشت و خروج غیرمجاز گیاهان دارویی آویشن و آنخ هستیم.
وی تصریح کرد: کمبود نیروهای قرق بانی و حفاظتی موجب شده تا نتوان به طور کامل از تمامی عرصههای منابع طبیعی مراقبتهای لازم را انجام داد در نتیجه شاهد برداشتهای غیرمجاز گیاهان دارویی نیز هستیم.
این مسئول تصریح کرد: باید به ازای هر ۱۰ هزار هکتار مساحت جنگلی یک نیرو، به ازای هر ۳۰ هزار هکتار مساحت مرتع یک نفر و به ازای هر ۵۰ هزار هکتار مساحت بیابانی نیز یک نیرو وجود داشته باشد تا بتوان مراقبت و کنترلهای لازم را انجام داد.
وی بابیان اینکه مساحت عرصههای منابع طبیعی خراسان شمالی دو میلیون و ۳۳ هزار هکتار است، گفت: از این مقدار، ۴۵۰ هزار هکتار مساحت جنگل، یک هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت مراتع و ۳۰ هزار هکتار نیز مساحت بیابانهای این استان است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی افزود: در مجموع هم اکنون ۴۵ نیرو در سطح عرصههای ملی این استان مشغول کنترل هستند و نیاز به ۸۰ نیروی دیگر داریم.