ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

دولت نمی خواست "وزیر آموزش و پرورش "بماند/ با شکایت مشکل مملکت حل نمیشود

سید علی یزدی‌خواه درباره این گفته میرکاظمی که «گزارش‌های سازمان‌ها منتشر شده و گفته شده که ما ۲۷ اسفند متوجه شدیم آنچه آموزش و پرورش انجام می‌دهد خلاف قانون است» گفت: این حرف درستی نیست و اگر هم ایشان متوجه نشده‌اند، مقصر خودشان هستند.

به گزارش اترک به نقل از خبر آنلاین، پس از پرداخت نشدن حقوق و معوقات فرهنگیان در شب عید توسط سازمان برنامه و بودجه‌، وزیر مربوطه که خود را سردمدار تصویب و وصول این معوقات می‌دانست مستاصل و تن به استعفا داد، استعفایی که خوشایند دولتی‌ها نیز بود. پس از این استعفا کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گزارشی سازمان برنامه‌و بودجه، سازمان اداری ‌و استخدامی و ستاد وزارت آموزش ‌و پرورش را به‌عنوان مقصران تاخیر در این پرداخت اعلام کرد. فردای آن روز، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه‌و بودجه در حاشیه جلسه هیئت‌دولت در جمع خبرنگاران درباره علت این تاخیر گفت: «گزارش‌های سازمان‌ها منتشر شده و گفته شده که ما ۲۷ اسفند متوجه شدیم آنچه آموزش و پرورش انجام می‌دهد، بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بار مالی در سال ۱۴۰۱ و بیش از ۸ هزار میلیارد تومان هم اضافه بار مالی در ۱۴۰۲ دارد که خلاف قانون است و در اختیار دولت هم نیست».

وی افزود: «دولت می‌تواند طبق قانون حداکثر ۱۰ درصد افزایش را انجام دهد، بنابراین گفتیم یا باید اصلاح قانون شود که فرصت بسیار کم بود و در آن زمان فرصت این کار نبود و به‌همین دلیل گفتیم که کارهای بهمن‌ماه را انجام دهید و برای اسفند اجازه دهید در فروردین بررسی انجام شود و مجوزهای قانونی صادر و تامین منبع صورت گیرد تا بی‌قانونی رخ ندهد که متاسفانه نشد و آن اقدامات رخ داد.» این گفته‌ها از زبان رئیس سازمان برنامه و بودجه چه معنایی می‌توانند داشته باشند؟ 

سید علی یزدی‌خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم در گفت‌وگوی به این موضوع پرداخته است.

پس از استعفای وزیر آموزش‌وپرورش دیروز آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه‌و بودجه گفتند ۲۷ اسفند متوجه شدیم عملکرد آموزش‌و پرورش غیرقانونی است. نظرتان در مورد این موضوع غیر قابل باور چیست؟

این حرف درستی نیست و اگر هم ایشان متوجه نشده‌اند، مقصر خودشان هستند. من سه ماه پیش با ذی‌حسابی وزارت آموزش‌وپرورش صحبت کردم و گفتم وضع چگونه است، گفتند ما حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم، ۳۸ هزار میلیارد الآن بودجه داریم ،۱۴ هزار میلیارد تومان هم خرج کردیم، یعنی برای احکامی که گفته بودند هزینه کرده اند. این حرف را در آذر و دی زدند. من گفتم تا آخر سال فرصت کم است و بعد هم سال جدید می‌آید و احکام جدید را باید بر پایه احکام قبلی بزنند، شما بیایید همین احکام را صادر کنید و مطالبات سال ۱۴۰۱ را هم پرداخت کنید، اگر کم آوردید، بعدا دولت لایحه متمم بیاورد و بودجه آن را مجلس مصوب کند و آن را هم دوباره به معلمان بدهید. این‌که ایشان می‌گویند ۲۷ اسفند فهمیده‌اند نمی‌دانم یعنی چه.

یکی از اعضا کمیسیون برنامه‌و بودجه گفتند بودجه ۳۸ هزار تا بوده و آموزش پرورش ۴۹ هزار تا درخواست کرده و سازمان برنامه گفته فقط ۳ هزار تا آن هم از محل اختیارات خود می‌تواند پرداخت کند و پیشنهاد داده که حقوق اسفندماه را مطابق بهمن پرداخت و معوقات را در سال بعد پرداخت کنند. این موضوع تا چه حد صحت دارد؟

اطلاعی ندارم.

به‌نظر شما در این بین آقای نوری طعمه نشدند؟

ایشان چوب بی‌تدبیری خودشان را خوردند، این‌ها اصلا به مجلس هم نگفتند کم داریم. نیامدند در ماه های مهر و آبان گزارش دهند و بگویند بودجه این وضع را دارد. ضمن این‌که اصلا بودجه را که دولت پیشنهاد داد ۲۴ هزار میلیارد تومان بود و در کمیسیون تلفیق مجلس، من و آقای حاجی‌بابایی و آقای وحیدی و فرهنگیان دیگری که در کمیسیون تلفیق بودیم آمدیم و ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر از یک جاهای دبگر زدیم و به بودجه ۲۴ هزار میلیاردی اضافه کردیم شد ۳۶ هزار میلیارد تومان و بعد با تغییرات کوچکی آن را به ۳۸ هزار تا رساندیم. اگر ۳ درصد مناطق محروم را ندهند و با احتساب ۱۰ درصد هم که خود سازمان مدیریت می‌تواند جابه‌جا کند حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان می‌شد و حدود ۶،۷ هراز میلیارد تومان کسری داشتند. ولیکن این شیوه شیوه درستی نبود، حیثیت فرهنگیان رفت. وزارتخانه می‌توانست بهتر از این عمل بکند.

پس شما در اصل با استعفای آقای نوری موافق هستید.

بله ،اصلا دولت دیگر نمی‌خواست ایشان بماند و باید استعفا می‌داد.

فکر می‌کنید آقای صحرایی بتواند فرد موثری برای تصدی این وزراتخانه باشد؟

بعید می‌دانم.

با شکایت مشکل مملکت حل نمیشود

در ادامه دکتر محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در گفت و گوی با اترک، علت این تاخیر در پرداخت حقوق را سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام کرد.

وی ادامه داد پیشنهاد می‌کنیم افرادی که در مدیریت هستند و برای مشکلات راه حلی ندارند یا این اقدام در توانشان نیست و یا نمی خواهند کاری را انجام دهند، حرفی از شکایت را وسط نیاورند چرا که اگر با شکایت مشکل مملکت برطرف می شد تا الان خیلی از شکایت ها انجام شده بود و مشکلات نیز حل شده بود.

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با اترک گفت: موضوع شکایت سازمان برنامه از ریاست این کمیسیون را صرفاً در فضای مجازی شنیده ام و به صورت رسمی نامه ای را مشاهده نکرده ام.

محمد وحیدی اظهار کرد: البته این موضوع به عنوان اعتراض مطرح بود که مربوط به کمیسیون نظارت و رفتار نمایندگان است و آقای نیکزاد آن را رد کرد.

وی افزود: یک نماینده بر اساس قانون می تواند در خصوص موضوعات مختلف اظهارنظر کند که موضوع تأخیر در پرداخت حقوق اسفند ماه فرهنگیان نیز در این قالب می گنجد.

وی تأکید کرد: بنده تاکنون نامه ای رسمی در خصوص شکایت از کمیسیون درخصوص پیگیری مشکلات فرهنگیان مشاهده نکرده‌ام ولی اگر شکایت در دادگاه دیگری انجام شده بنده از آن اطلاعی ندارم.

وحیدی تصریح کرد: اگر بنا به شکایت باشد آقای میرکاظمی سازمان برنامه باید از کمیسیون آموزش شکایت کند چرا که گزارش مربوط به کمیسیون است و صرفا به شخص آقای منادی بازنمی‌گردد.

این نماینده مجلس ادامه داد: روزی که بین کمیسیون آموزش و سازمان برنامه ریزی جلسه ای تشکیل شد و ۱۰ دقیقه قبل از آن استعفای وزیر آموزش و پرورش پذیرفته شد؛ مجموعه نیروهای آقای میرکاظمی به جلسه آمدند اما شخص آقای میرکاظمی در جلسه حضور پیدا نکرد و گزارش مالی هم نیز ارائه داده نشد.

وی تاکید کرد: مسلم است که گزارش کمیسیون تحقیقات براساس صحبت‌های جلسه و مستنداتی است که از سایر منابع جمع‌آوری می‌شود. پس این عدم ارائه گزارش کتبی آقای میرکاظمی عامل بی نظمی بود؛ لذا توسط مجلس مقصر اصلی شناخته شد و دفاع مسئولین سازمان برنامه در جلسه نیز مورد اعتراض جمع قرار گرفت.

این نماینده مجلس تصریح کرد: جای سوال است که چطور شد سازمان برنامه بعد از تعطیلات با دستور آقای رئیس‌جمهور مشکل را حل کرد و چطور قبل از تعطیلات این مشکل را حل نکرده بود و حقوق معلمان نیز پرداخت نشد.

وحید گفت: آقای میرکاظمی گفتند که آقای منادی و اقدامات او باعث شد آقای وزیر اقداماتی را انجام دهد که سوال اینجاست مگر وزیر بچه است که به حرف دیگران کاری را انجام بدهد یا ندهد؟

وی با بیان اینکه مسئله ایجاد شده مشکل کمبود اعتبار نبود بلکه مشکل مدیریت بوده است تاکید کرد: آقای میرکاظمی به خاطر اینکه با وزرا برخوردهای اینچنینی دارد فکر میکند با فضاسازی رسانه‌ای می‌تواند کاری را انجام دهد تا دیگران ساکت شوند و مطالبه نکنند.

وی ادامه داد پیشنهاد می‌کنیم افرادی که در مدیریت هستند و برای مشکلات راه حلی ندارند یا این اقدام در توانشان نیست و یا نمی خواهند کاری را انجام دهند، حرفی از شکایت را وسط نیاورند چرا که اگر با شکایت مشکل مملکت برطرف می شد تا الان خیلی از شکایت ها انجام شده بود و مشکلات نیز حل شده بود.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در ادامه در خصوص آینده صندلی وزارت آموزش و پرورش گفت تاکنون هیچ گزینه ای برای وزارت آموزش و پرورش مطرح نشده و آقای رئیس‌جمهور نیز شخصی را به عنوان سرپرست گذاشته اند و باید ببینیم ایشان را معرفی خواهد کرد یا شخص دیگری به مجلس معرفی می شود.

وی تاکید کرد انتظار ما از سرپرست وزارت آموزش و پرورش این است که با توجه به مشکلات فرهنگیان و کمبود نیرو، سریعاً آزمون استخدامی را برگزار کند تا آموزش و پرورش در شروع سال تحصیلی جدید، مشکلی نداشته باشد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه