ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

از انتخابات چه خبر؟

از نشست خبری حزب اعتدال و توسعه تا نشست سراسری شورای وحدت اصولگرایان

اترک – در فاصله حدود یک ماه تا برگزاری انتخابات‌های دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، و در حالی که تا 19 بهمن شورای نگهبان آخرین بررسی های خود را در خصوص صلاحیت ثبت نام کنندگان انجام خواهد داد؛ احزاب و جریانات سیاسی مشغول تبیین دیدگاه های خود هستند. محمد باقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، در یک نشست خبری با حضور خبرنگاران به تشریح مواضع خود و جریان سیاسی اعتدالگرا پرداخت و از سوی دیگر دومین نشست سراسری شورای وحدت نیز برگزار گردید. مشروح گزارش این اخبار را در سی و یکمین بسته "از انتخابات چه خبر؟" روزنامه اترک خواهید خواند:

 

نوبخت: انتخابات فرصتی است که از ابزار هرچند تضعیف شده مجلس برای کمک به مردم استفاده کنیم

نخستین نشست مطبوعاتی محمد باقر نوبخت، دبیر کل حزب اعتدال و توسعه پیرامون موضوع «دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی» دوشنبه، 9 بهمن با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.

نوبخت در ابتدای این نشست خبری با اشاره به شرایط جامعه در آستانه برگزاری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در  ۱۱ اسفند و با بیان این‌که «برای کاستن این نارضایتی ها دو روش مدنی و نافرمانی مدنی وجود دارد»گفت: اعتدال و توسعه نه روش انفعال و نه روش اعتراض را در این مرحله برای کاستن نارضایتی‌ها مناسب نمی‌داند. ما به روش مدنی اعتقاد داریم و انتخابات فرصتی است که از ابزار هرچند تضعیف شده مجلس برای کمک به مردم استفاده کنیم. تا جایی که برای ما امکان دارد از طریق مجلس برای تامین خواسته‌های ملت استفاده می‌کنیم.

وی افزود: مجلس نماد جمهوریت است که اختیارات بیشتری از رئیس جمهور دارد. رئیس جمهور نمی‌تواند مجلس را منحل کند اما مجلس می‌تواند رئیس جمهور و وزرا را عزل کند. از منظر قدرت ملی، مجلس بر رئیس‌جمهور اولی است و اختیار بیشتری دارد و به همین جهت نمی‌توان از چنین قدرت ملی برای تصمیم‌گیری به نفع خواسته مردم استفاده نکرد. بنابراین؛ انتخابات را بسیار جدی دنبال می‌کنیم.

دبیر کل حزب اعتدال و توسعه در ادامه با بیان این اعتقاد که «به سه دلیل جایگاه مجلس تضعیف شده است» تصریح کرد: اول به دلیل عدم استفاده از همه سلایق کشور در مجلس است که در این دوره هم صلاحیت برخی سلایق سیاسی تایید نشد و ما معترض هستیم و انتظار داریم شورای نگهبان صلاحیت این افراد را تائید کند تا شرایط رقابت و مشارکت در انتخابات فراهم شود.

نوبخت بیان کرد: عدم نظارت مجلس عامل دیگر تضعیف جایگاه مجلس است. انتظار ما از مجلس این بود که از این اختیار خود استفاده می کرد که آیا ۲/۵ میلیون شغلی که وعده داده شده بود، ایجاد شد؟ ۲/۵میلیون مسکن وعده داده شده ایجاد شد؟ ایا وعده کاهش تورم به نصف محقق شده است؟ آیا تورم ۴۳/۶ درصد دی که توسط مرکز آمار اعلام شد، توجه شد؟ آیا توجه شد که تورم سالانه گوشت بیش از ۹۴ درصد است؟ آیا مجلس می داند کارمندان و بازنشستگان در چه شرایطی هستند؟ مجلسی با حضور همه سلایق سیاسی می‌تواند این مشکلات را حل کند. عامل دیگر تضعیف جایگاه مجلس این است که برخی دستگاه‌های کشور به طور موازی با مجلس قانونگذاری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: حزب اعتدال و توسعه با اعتقاد بر این‌که می‌تواند بخشی از نارضایتی‌های مردم را در مجلس شورای اسلامی دنبال کند، در انتخابات شرکت کرده است و با اعضای خود و افراد همسوی تایید صلاحیت شده در حوزه های مختلف حضور خواهد داشت.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان مردم را به مشارکت ترغیب کرد؟ گفت: افزایش مشارکت شاید برآیند دو مولفه است؛ اول این‌که دستگاه‌های ذی‌ربط زمینه مشارکت را فراهم کنند. اگر رقابت قوی باشد، مشارکت هم زیاد خواهد بود. دوم این‌که خود گروه‌های سیاسی رسمی وارد عرصه رقابت شوند.

ردصلاحیت‌ها مشارکت را کم می‌کند.

وی گفت: حزب اعتدال و توسعه و برخی احزاب اصلاح طلب و اصولگرای معتدل با شفافیت و صداقت وارد میدان شده‌اند اما دستگاه‌های ذی ربط باید امکان رقابت را فراهم کنند. اعتدال و توسعه یک سعی تبلیغی برای برخورداری از مشارکت تشکل های صنفی هم داشت. جمع بازنشستگان کشور بیش از ۶ میلیون نفر و با خانواده‌های خود تا ۲۰ میلیون نفر را تشکیل می‌دهند. باید این خانواده ها را برای شرکت در انتخابات تشویق کرد. احزاب باید خواسته‌های آن‌ها را نمایندگی کنند. فراکسیونی باید در این زمینه در مجلس تشکیل شود. ما اعتراض خود به ردصلاحیت‌ها اعلام کرده‌ایم؛ زیرا این ردصلاحیت‌ها مشارکت را کم می‌کند. از ردصلاحیت روحانی متعجب و متاسفیم.روحانی معتقد است نباید صندوق رای را در همین شرایط رها کنیم.

نوبخت درباره لیست اعتدال و توسعه در تهران، خاطرنشان کرد: با برخی احزاب اصلاح‌طلب و اصولگرای معتدل جلسه داریم و قرار شد با هماهنگی در هر حوزه‌ای که این احزاب افراد مطمئن دارند، بر آن‌ها تمرکز کرده و با یکدیگر رقابت نکنیم؛ بنابراین احتمال لیست مشترک وجود دارد.

وی درباره برنامه‌های حزب اعتدال و توسعه در مجلس آتی، گفت: ایده‌آل، امید و تلاش ما این است که وارد مجلس شویم. اگر افراد ما تایید می‌شدند متصور بود که اکثریت مجلس را داشته باشیم. فرصت تامین مطالبات مردم در حد ممکن را از دست نمی‌دهیم. اگر اکثریت مجلس را بدست آوریم می‌توانیم مسئولانه نسبت به مزدم عمل کنیم اما اگر اقلیت شدیم، اقلیت مطالبه گر و فعال خواهیم بود و انتطار ات مردم در حد توان خود را بیان می کنیم.

نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا تغییر حوزه داده‌اید؟، تصریح کرد: من چهار دوره نماینده اول مردم رشت بودم و از عواطف آن‌ها مطلعم. با مردم گیلان و رشت همیشه رابطه عاطفی دارم. قابل پیش‌بینی بود که مردم رشت مطالبه حضور من را داشته باشند اما تغییر حوزه نداده‌ام.

وی در پرسشی درباره اعتراض روحانی به ردصلاحیت خود، گفت: تا جایی که با خبرم، اعتراص روحانی در همان بیانیه وی بود البته  بعد از ردصلاحیت وی را ندیده‌ام ولی تا جایی که اطلاع دارم، اعتراض وی در حد همان بیانیه بود.

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه درباره رویکرد حزب متبوعش در انتخابات خاطرنشان کرد: در هر حوزه‌ انتخابیه‌ای که نفر داشته باشیم، حضور خواهیم داشت.

این فعال سیاسی درباره مذاکره با سایر احزاب برای انتخاب سرلیست در تهران، گفت: جمع‌بندی ما متوقف است تا ۱۹ بهمن؛ تا نظر نهایی شورای نگهبان اعلام شود و مشخص شود چند نفر در تهران و سایر حوزه‌ها داریم. سرلیستی خیلی موضوع مورد مجادله نخواهد بود.

با برخی از احزاب اصلاح طلب هماهنگ و همراه هستیم

نوبخت درباره دیدگاه اصلاح طلبان نسبت به انتخابات، گفت: اصلاحات یک جبهه است و تنوع نگاه در آن‌جا وجود دارد. ما با برخی از احزاب اصلاح طلب هماهنگ و همراه هستیم اما برخی احزاب دیدگاه دیگری دارند. ما در اعتدال و توسعه معتقد به مشارکت در انتخابات هستیم. انتخابات مشارکتی یکی از مولفه‌های افزایش قدرت ملی است. ما باید تحریم را تمام کنیم. کسانی که دیگاه دیگری داشتند حتما الان متوجه شده‌اند. برای رفع تحریم‌ها به مشارکت قوی در انتخابات نیازمندیم تا قدرت ملی ما افزایش یابد. ما در دوره مسئولیت خود مشاهده می‌کردیم که مشارکت ۲۴ میلیونی چه تاثیری در مذاکرات خارجی دارد.

نوبخت درباره تاثیر ردصلاحیت روحانی در انتخابات خبرگان، تصریح کرد: شاید این کار موجب کاهش مشارکت شود شاید هم مثل انتخابات ۹۲ که آقای هاشمی ردصلاحیت و آقای روحانی انتخاب شد، با ردصلاحیت شدن روحانی شاهد شگفتی در این انتخابات باشیم.

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چرا احزابی که نماینده تایید صلاحیت شده ندارند باید در انتخابت شرکت کنند؟ گفت: منطقی است حزبی که نیروی تایید صلاحیت شده ندارد با انگیزه در انتخابات شرکت نکند اما برخی احزاب نگاه صفر و صدی ندارند. برخی احزاب هم اصلا حضور ندارند. امیدوارم شورای نگهبان احزابی که در انتخابات ثبت نام کرده‌اند را در قبال احزابی که شرکت نکرده‌اند، شرمنده نکند.

وی درباره تعداد افراد تایید صلاحیت شده اعتدال و توسعه گفت: ۱۵ نفر از کادر اصلی اعتدال و توسعه در تهران ثبت نام کردند که تا الان ۶ نفر تایید صلاحیت شده‌اند.

در دولت قبل، رشد حقوق کارکنان دولت بیش از نرخ تورم بود

رییس سازمان برنامه و بودجه در دولت اعتدال و توسعه درباره کارنامه دولت قبلی در خصوص حقوق کارکنان دولت، گفت: در تمام سال های دولت ۱۱ و اول ۱۲، رشد حقوق کارکنان دولت بیش از نرخ تورم بود. در سال ۹۵ و ۹۶ که تورم تک رقمی بود، افرایش حقوق دو رقمی بود. از سال ۹۷شوک تحریمی در اقتصاد خود را نشان داد. در سال ۹۸، ۵۰ درصد فوق العاده شغل شاغلین را افزایش دادیم. ما طبق قانون پرداخت‌ها را انجام دادیم. در دوره خود از اختیارات قانونی خود استفاده کردیم ولی در دولت سیزدهم این‌گونه نبود زیرا فکر می‌کرد از استقراض از بانک مرکزی جلوگیری می‌کند و با کاهش نقدینگی، تورم را کاهش خواهد داد اما آیا تورم کاهش یافت؟  دولت فعلی گفت دولت قبلی برای ما با فروش اوراق، بدهی به جا گذاشته‌اید اما دولت فعلی هم همین کار را کرد. این بدهی برای دولت چهاردهم باقی می‌ماند.

نوبخت با بیان این‌که « ما همیشه زیر سقف بودجه پرداخت می‌کردیم»، افزود: ما ادعا نداشتیم با ادامه تحریم رفاه و توسعه تامین می‌شود. آن‌ها گفتند شما نمی‌توانید کنار بروید و ما کنار رفتیم و دو سال سکوت کردیم اما مشکلات حل شد؟

وی تاکید کرد: با تشکیل فراکسیون بازنشستگان مطالبات آن‌ها را به جد دنبال می‌کنیم. تلاش می‌کنیم با سایر تشکل‌های صنفی هماهنگ باشیم و مطالبات آن‌ها را پیگیری کنیم. سیاست ما کاهش نارضایتی های مردم خواهد بود.

نوبخت با اشاره به آمارهای رشد نقدینگی در دولت رییسی، گفت: ما می‌دانیم ریشه این مسایل، چیز دیگری است و بابت این افزایش متاسفیم و با این دوستان همدریدم. آرزو می‌کنیم دولت بتواند نقدینگی را مهار و رشد پایه پولی را متوقف کند. نباید این مسائل را گردن دولت دیگری انداخت. الان ناترازی بانک ها وجود دارد. ضریب فزاینده در این دولت کنترل شد اما پایه پولی بالا رفت.

برنامه‌های روسای احزاب شورای وحدت تشریح شد

دومین گردهمایی سراسری روسای احزاب شورای وحدت برگزار و برنامه‌ تشریح شد.

متکی: باید از فرصت انتخابات بهترین استفاده را ببریم

منوچهر متکی در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، گفت: مقطع حساس فعلی به نشست شورای وحدت اهمیت ویژه‌ای داده است که امیدوارم بتوانیم از این فرصت بهترین استفاده را ببریم.

سخنگوی شورای وحدت ادامه داد: در مدت سه سال ۴۰ حزب تصمیم گرفتند شورای وحدت را تاسیس کنند. امیدوارم این تشکل منادی وحدت در جامعه در راستای حراست از دستاوردهای انقلاب باشد.

وی ادامه داد: امیدواریم استان و شهر تهران بتواند با مشارکت خوب نصاب قابل قبولی از مشارکت در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ را به دست آورد.

متکی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از اسلام می‌کنیم و درک مشترکی از آن داریم با یکدیگر مشکلی نخواهیم داشت اما وقتی قرائت‌های مختلفی از اسلام می‌شوند چالش‌ها آغاز می‌شود. جایگاه جامعه روحانیت ورای شورای وحدت است و نقش راهنما، هدایتگر و تذکر دهنده را دارد. شورای وحدت می‌تواند برخی ایده‌های اولیه بزرگان انقلاب را در حوزه اتحاد و انسجام شکل دهد. انتخابات کار دوم ماست کار اصلی ما در شورای وحدت بررسی اوضاع کشور بر اساس نظام حکمرانی است.

سخنگوی شورای وحدت ادامه داد: ایران و آمریکا دو کشور مهم و تاثیرگذار هستند که تصمیمات داخلی‌شان بر مسائل منطقه و جهان تاثیر می‌گذارد و در عین حال با هم اختلاف دارند. آمریکایی‌ها دو سناریوی براندازی ایران یا تغییر رفتار ایران را برنامه‌ریزی کردند. همه اقداماتشان نیز در جهت پیاده کردن این دو سناریوست.

متکی با اشاره به رویکرد ایران در حوزه سیاسی و بین المللی و اقتصاد با بیان این‌که «به نظرم بنده می‌توان ۱۰۰ موضوع را استخراج کرد و درباره آن‌ها به اجماع رسید» گفت: اگر شورای وحدت روزی دولت را در اختیار گرفت بر اساس همین شاخص‌ها می‌تواند کشور را اداره کند.

سخنگوی شورای وحدت با بیان این‌که «حمایت، مشاوره و نقد منصفانه را در تعامل با دولت رئیسی در پیش گرفته‌ایم» خاطرنشان کرد که برای انتخابات مجلس برای هر نماینده پیش‌بینی کرده‌ایم هر نماینده تهران ۳۰ منطقه را در اختیار داشته باشد تا بتواند امور مربوط به آن ها را انجام دهد و مدیریت کند.  شورای وحدت در نظر دارد هر تعداد از کرسی‌های مجلس را در اختیار گرفت، نمایندگانش فراکسیون شورای وحدت را در مجلس تشکیل دهند و طبق نظر جمعی درباره طرح‌ها و لوایح تصمیم‌گیری کنند.

وی ادامه داد: در فکر شکل دادن به نمایندگان خاص شورای وحدت و البته در حال رایزنی و مذاکره برای رسیدن به تفاهم و انسجام هستیم.  نمایندگان خاص شورای وحدت از سراسر کشور،  باید میثاق‌نامه این شورا را امضا کرده باشند. هیئت عالی شورای وحدت میثاق نامه‌ای را تهیه کرده که باید به تصویب برسد.

ابوترابی‌فرد: عقلانیت و دیانت موجب اعتماد مردم به ما می‌شود

سید محمدحسن ابوترابی فرد در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، اظهار کرد: یکی از ملاک‌های وحدت و انسجام به نگاه و رویکرد جریان‌های سیاسی نسبت به یکدیگر معطوف است.به طور معمول نگاه‌ها معطوف به کاستی‌ها و شکاف‌هاست به همین دلیل انسجام را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: در ارزیابی و رصد دیگران چه تشکل‌ها و چه شخصیت‌ها باید نقاط مثبت و وحدت بخش را دید؛ چراکه این دیدگاه موجب تحکیم پیوندها در جامعه می‌شود. نباید نقاط ضعف و کاستی‌های افراد و جریان‌های سیاسی را برجسته کرد.

وی خاطرنشان کرد: در اصول اندیشه اخلاق دینی افراد وقتی به خود نگاه می‌کنند باید نقاط منفی خودشان را ببینند اما وقتی ویژگی‌های دیگران را می‌بینیم باید به نقاط مثبت آنان بنگریم. با همه نقاط مثبت و برجسته کردن ویژگی‌های افراد، دو ویژگی نصاب عقل و دین است که اگر افراد داشته باشند احترام آنان بیشتر می شود. عقل نباشد فرد شبیه مرده متحرک است. این عقل است که موجب می‌شود فرد شجاع و خدوم در جامعه موثر باشد و حضرت امیر(ع) چنین جامعه‌ای را زنده می‌داند.

عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: رهبری روی عقل و علم و عزم تاکید کرده‌اند. کسانی می‌توانند در جامعه راه را برای خلق قدرت هموار کنند که از این سه ویژگی برخوردار باشند. هر قدر سطح دیانت افراد بالاتر باشد سطح آرامش و امنیت جامعه سرمایه اجتماعی بالاتر می‌رود. امام خمینی(ره) نماد عقلانیت و دیانت بودند.

وی ادامه داد: امروز به هر میزان که حوزه عقلانیت و دیانت ارتقا یابد جامعه مخاطب ما در تصمیمات سیاسی و سطح دیانت و عقلانیت، ما را بالاتر خواهد دید و بیشتر به ما اعتماد می‌کند.

بادامچیان: مجلس دوازدهم جیب بسته باشد

باداچیان در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، گفت: وارد مرحله جدی انقلاب شده‌ایم. سلامت و امنیت مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. شورای نگهبان در ۱۳۰۰۰ تاییدی که انجام داد همت بلندی کرد. البته پیشنهاد بنده این بود که عدم تایید صلاحیت‌ها را به مردم بسپارد.

وی ادامه داد: تحول در بازنگری قانون اساسی با اذن مقام معظم رهبری در اولویت است. مجلس دوازدهم باید مجلس تحول و تکامل باشد. این مجلس باید جیب بسته باشد تا دهان نمایندگانش باز باشد. مسئله اصلی بعد از شکل گرفتن مجلس دوازدهم باید مورد توجه باشد. این مجلس باید الگو و اسوه مردم شود.

وی ادامه داد:  آمریکا به حدی بدبخت شده که ایالت تگزاس در حال جدا شدن از این کشور است. با مشاهده دعوای ترامپ و بایدن متوجه عمق چالش‌ها در این کشور هستیم.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه