ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

از انتخابات چه خبر؟

بررسی عملکرد 16 ساله هیات های اجرایی؛ کدام دولت ها بیشتر رد صلاحیت کردند؟

اترک- مطابق قانون صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط هیات های اجرایی زیرنظر فرمانداری ها و وزارت کشور بررسی میگردد و سپس هیات های نظارت و در نهایت شورای نگهبان؛ نظر نهایی را اعلام میکند. در چند دوره اخیر هیات های اجرایی رفتارهای بعضا متفاوتی داشته اند که در هشتمین بسته "از انتخابات چه خبر؟" روزنامه اترک به آن پرداخته ایم:

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی نوشت: رهبری چندماه قبل از ضرورت مشارکت حداکثری و رقابتی بودن انتخابات اسفند سخن گفتند و در دیدار اخیر با شورای نگهبان نیز این نکته مهم را یادآوری کردند. اما بررسی ها از عملکرد هیات های اجرایی در دولت احمدی نژاد، روحانی و رئیسی حکایت از چه دارد؟

دولت احمدی نژاد بی محابا ردصلاحیت کرد

محمود احمدی نژاد، در ۸ سال دوران ریاست جمهوری اش، مجری برگزاری ۲ انتخابات مجلس بود. هشتمین و نهمین دوره انتخابات مجلس در سال های ۱۳۸۶ و ۱۳۹۰.

بنابر اطلاعیه شماره ۸ ستاد انتخابات کشور در تاریخ ۲۲ دی ۱۳۸۶ در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۶، تعداد ۷۱۶۸ نفر کاندیدای این دوره از انتخابات مجلس بودند که در اطلاعیه شماره ۱۰ این ستاد که در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۸۶ منتشر شده، آمار قطعی تایید صلاحیت شدگان از سوی هیأت های اجرایی ۵۰۰۰ نفر اعلام شده است؛ یعنی ۶۹ درصد!

همچنین در دوره نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰، براساس آنچه مصطفی محمدنجار وزیر کشور در ۲۰ دی ماه سال ۱۳۹۰ اعلام کرده، ۵۴۰۵ نفر کاندیدا شدند. وی بدون ذکر تعداد تایید صلاحیت شدگان اعلام می کند که، ۸۳ درصد توسط هیأت های اجرایی تایید صلاحیت شده اند.

روزهای خوب کاندیداها در دولت روحانی

در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی نیز ۲ انتخابات مجلس از سوی دولت مستقر در پاستور برگزار شد و وزارت کشور دولت اعتدال، مجری انتخابات بود.

در انتخابات دوره دهم مجلس، وزارت کشور آمار ثبت نام کنندگان را در تاریخ ۵ دی ۱۳۹۴ اعلام کرد و بنابر گفته رحمانی فضلی، وزیر کشور، ۱۲۱۲۳ نفر داوطلب بوده اند. از این تعداد به گفته حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور، ۱۰۹۵۴ نفر توسط هیأت های اجرایی تایید صلاحیت شده اند؛ یعنی ۸۸.۲ درصد.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دولت دوم حسن روحانی برگزار شد، بنا بر اعلام رحمانی فضلی وزیر کشور در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۹۸، در مجموع ۱۶۰۳۳ نفر کاندیدا شدند که از این تعداد داوطلبان، ۹۱.۲ توسط هیأت های اجرایی تایید صلاحیت شده اند.

آمار بالای ردصلاحیت کاندیداها در دوره رئیسی

انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس که قرار است اسفندماه امسال برگزار شود، اولین انتخاباتی است که دولت رئیسی مسئولیت اجرای آن را برعهده دارد. دولت که با اجرای ناگهانی پیش ثبت نام در انتخابات، ورودی حاشیه ساز به انتخابات دوازدهم مجلس داشت، طی یک هفته اخیر با اعلام نتایج بررسی ردصلاحیت ها از سوی هیات های اجرایی زمینه ساز انتقادات زیادی شده است، چه آنکه چهره های شاخص و زیادی از سوی این هیات ها ردصلاحیت شده اند.

آمار ستاد انتخابات کشور در تاریخ ۳ آبان ۱۴۰۲ نشان می دهد که تعداد ۲۴۸۲۹ نفر داوطلب شده اند. نتایح صلاحیت ها از سوی هیات اجرایی در روزهای ۱۹ و ۲۰ آبان ماه اعلام شد که به گفته سید محمد تقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور در روز ۲۰ آبان، از میان این تعداد کاندیدا، ۷۲ درصد تایید صلاحیت شده اند.

رئیسی تنه به تنه احمدی نژاد زد

آمارها نشان می دهد که هیات های اجرایی در دوره احمدی نژاد در سال ۸۶ پرحاشیه ظاهر شده و تنها ۶۹ درصد را احراز صلاحیت کرده اند، دولت رئیسی نیز به مثابه احمدی نژاد عملکرد پرحاشیه ای داشته و در اولین انتخاباتش به مثابه دولت نهم عمل کرده و تنها ۷۲ درصد را تایید صلاحیت کرده است.

اما هیات های اجرایی وزارت کشور دولت روحانی در هر دو انتخاباتی که برگزار کرده عملکرد بهتری نسبت به دو دولت دیگر داشته و با ۸۸ و ۹۱ درصد کاندیداها را تایید صلاحیت کرده و راهی هیات های نظارت کرده اند.

به گزارش اترک، مطابق جدول زمان بندی اعلام شده، از 25 آبان بررسی صلاحیت ها در هیات های نظارت استان آغاز شده و تا 14 دی ادامه خواهد داشت و پس از آن هم شورای نگهبان از 20 دی تا 19 بهمن برای اعلام نظر نهایی فرصت دارد. باید صبر کرد و دید با توجه به تاکید رهبر انقلاب بر برگزاری انتخابات پرشور، میزان تایید صلاحیت شدگان نهایی چه مقدار خواهد بود؟

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه