ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

از انتخابات چه خبر؟

از آغاز جلسات انتخاباتی امنا تا وارد نشدن جبهه اصلاحات به مصادیق

اترک- از پنج شنبه 10 خرداد ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز خواهد شد و احزاب سیاسی با سرعتی آرام فعالیت های انتخاباتی خود را آغاز کرده اند، در دومین بسته خبری " از انتخابات چه خبر؟" روزنامه اترک به سراغ بررسی تحرکات انتخاباتی در دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی رفته ایم:

موسوی: بررسی ویژگی‌ها و جلسات ائتلاف امناء با نامزدهای ریاست‌جمهوری آغاز شد

دبیر شورای مرکزی مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امناء) گفت: ضمن بررسی سوابق و برنامه کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در تعامل با سایر طیف های جبهه انقلاب برای رسیدن به یک چارچوب وحدت آفرین در این انتخابات تلاش می کند.

وی تاکید کرد: اکنون که مطابق اصل ۱۳۱ قانون اساسی و فرمان مقام معظم رهبری، شورای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تشکیل و فرآیند برگزاری انتخابات آغاز شده است؛ آحاد مردم و نیز جریان ها و احزاب سیاسی باید تمام توان و ظرفیت خود را برای برگزاری انتخاباتی باشکوه و تشکیل دولتی مقتدر و انقلابی به میدان آورند و نقش تاریخی خود را در این مرحله حساس از تاریخ انقلاب ایفا کنند.

موسوی با اشاره به برگزاری جلسه شورای مرکزی ائتلاف امناء افزود: در جلسه اخیر، اعضای شورای مرکزی ائتلاف ضمن بحث و گفتگو درباره تحولات کشور و شرایط پیش آمده پس از شهادت آیت الله رئیسی و همراهانشان، موضوع انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه را مورد بررسی قرار دادند.

وی ادامه داد: نکته مهم و اساسی مورد اجماع در ائتلاف امناء ضرورت استمرار گفتمان آیت الله رئیسی و دولت ایشان در دولت آینده است. آیت الله شهید رئیسی، رئیس جمهوری در تراز انقلاب و جریان انقلابی بود که بر همین اساس وحدتی کم نظیر حول ایشان وجود داشت. حضور میلیونی و گسترده مردم در تشییع پیکر پاک آیت الله رئیسی نیز نشان داد که رئیس جمهور شهید و عملکرد و گفتمان او تا چه اندازه مورد حمایت مردم بوده است. بر این اساس رئیس جمهور و دولت آینده، می بایست به لحاظ گفتمانی از جنس دولت آیت الله رئیسی باشند.

دبیر شورای مرکزی ائتلاف امناء با تاکید بر بررسی ویژگی های رئیس جمهور آینده در جلسه این ائتلاف، گفت: علاوه بر شرایط قانونی و متعارف رئیس جمهور، از منظر جریان های انقلابی از جمله ائتلاف امناء رئیس جمهور می بایست دارای ویژگی های مهمی همچون ولایتمداری، عدالت محوری، تحول خواهی، سختکوشی، مردم گرایی، زیست اخلاقی و معنوی، استکبارستیزی و عدم انفعال در سیاست خارجی، توجه ویژه به محرومین و مستضعفین، داشتن برنامه و تیم اجرایی قوی و منسجم نیز باشد.

موسوی با اشاره به آغاز ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از ۱۰ خردادماه گفت: مطابق قانون، تنها کسانی مجوز حضور در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری را دارند که از جانب شورای نگهبان صلاحیت آنان مورد تایید قرار گیرد اما با توجه به فرصت اندک، ائتلاف امناء از هم اکنون فهرستی از کاندیداهای احتمالی انتخابات را تهیه و کار بررسی سوابق، تجارب و ویژگی های آنان را آغاز نموده است و در همین راستا جلساتی را با این نامزدهای احتمالی برگزار می کند.

وی تصریح کرد: ائتلاف امنا بر این اعتقاد است که با توجه به شرایط کشور و جهت رقم زدن مشارکتی باشکوه و تشکیل دولتی مقتدر، جریان انقلابی می بایست در انتخابات ۸ تیر با انسجام حداکثری وارد میدان شود که به این منظور، چارچوب وحدتی آماده شده که به کاندیداها و سایر جریان ها و طیف های جبهه انقلاب ارائه خواهد شد.

سالاری: هنوز هیچ گزینه‌ای در جبهه اصلاحات مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.

محمد سالاری رئیس کمیته راهبردی جبهه اصلاحات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابی خود از جمع‌بندی جبهه اصلاحات درباره انتخابات ریاست جمهوری و جلسات برگزار شده گفت: جبهه اصلاحات ایران به عنوان یک جریان سیاسی ریشه‌دار، نسبت به انتخابات پیش‌رو بی‌تفاوت نیست. اساسا مبانی نظری مبتنی بر جریان اصلاح‌طلبی، همه رهیافت‌ها به انتخابات ختم می‌شود. مبتنی‌بر چنین رویکردی، نه تنها انتخابات پیش‌رو، بلکه همه انتخابات‌ها برای جبهه اصلاحات از اولویت قابل‌توجهی برخوردار است، مشروط بر اینکه برگزارکنندگان انتخابات، نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در فرآیند انتخابات‌ها، حاکمیت قانون، مقید بودن به لوازم قانون و سایر شرایط را فراهم کرده باشند.

وی افزود: همان‌گونه که قبلا جبهه اصلاحات در انتخابات اخیر مجلس طی راهبردی تبیینی مطرح کرد که سه فاکتور و مؤلفه در تصمیم‌گیری جریان اصلاح‌طلبی برای نحوه کنش‌گری در انتخابات مؤثر است، مهمترین آن نسبت اقبال نسبی جامعه با انتخابات است. این موضوع در تصمیمات جریان اصلاح‌طلبی مؤثر است. دومین فاکتور و مولفه، تأثیرگذار و معنادار بودن انتخابات است. به نظر می‌رسد به رغم اینکه دایره اختیارات قوه‌مجریه و رئیس‌جمهور طی دهه‌ها و سال‌های اخیر موجب تحدید قرار گرفته، اما همچنان با توجه به مجموعه اختیاراتی که دارد اینکه رئیس‌جمهور و تیم همراه او چه کسی و چه کسانی باشند، در سرنوشت عمومی کشور، جامعه و ایران مؤثر است. سومین فاکتور هم بحث رقابتی، عادلانه، منصفانه و آزاد بودن انتخابات است که این عامل و فاکتور در دست حاکمیت است و طی جلساتی که اخیرا در جبهه برگزار شد، هیأت‌رئیسه جبهه، در حال ارزیابی این سه فاکتور است و موضوع حاکمیت قانون و اینکه آیا رویکرد حاکمیت در انتخابات پیش رو نسبت به انتخابات‌های اخیر تفاوت معناداری کرده یا خیر را مورد بررسی قرار می‌دهیم و هنوز تصمیم‌گیری قطعی در این خصوص گرفته نشده است.

این عضو جبهه اصلاحات تصریح کرد: به هرحال دیدگاه غالبی که در جبهه اصلاحات وجود دارد این است که با توجه به وضعیت بحرانی کشور در همه حوزه‌های معیشتی، اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور که ما با آن مواجه هستیم، قطعا برای مردم، انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است. اگرچه که عموم مردم نسبت به اصلاح امور طی سال‌ها و دهه‌های گذشته دچار ناامیدی شده‌اند، اما انتخابات ریاست جمهوری برایشان مهم است. لذا جبهه اصلاحات با یک رویکرد ایجابی این مؤلفه‌ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد و رویکرد غالب هم این است که چنانچه تصمیم به حضور بگیرد، به صورت مشروط و با بررسی کاندیداهای اختصاصی خود که دارای توانایی لازم برای اداره امور کشور است و دارای ویژگی‌های پاکدستی و سالم بودن، مقبولیت و مشروعیت باشد و امکان تعامل با سایر ارکان حاکمیت در راستای پیشبرد و اصلاح امور و بهبود وضعیت کشور را هم داشته باشند شرکت خواهد کرد. اما واقعیت این است که تاکنون تصمیم قطعی گرفته نشده و به جلسه آتی جبهه اصلاحات که احتمالا امروز یا فردا تشکیل خواهد شد، بستگی دارد

سالاری در پاسخ به این سوال که بحث‌هایی صورت گرفته است که آقای محمد صدر جزو گزینه‌های جبهه اصلاحات است آیا چنین بحثی در جبهه اصلاحات درباره شخصیت‌ها صورت گرفته است، گفت: در جبهه اصلاحات به صورت رسمی هیچ گزینه‌ای مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است. اما جریان اصلاح‌طلبی هم مثل سایر جریانات سیاسی کشور دارای ظرفیت‌های قابل‌توجهی در حوزه‌هایی با سطوح مختلف است. این فرضیه‌ها و گزینه‌ها را ما هم شنیده‌ایم و مطرح شده است. البته که من به صورت شخصی عرض می‌کنم قطعا آقای صدر یکی از ظرفیت‌های بسیار توانمند و اصلاح‌طلب این جریان است، اما هنوز در جبهه اصلاحات روی هیچ گزینه‌ای نه بحث صورت گرفته و نه تصمیم‌گیری انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی درباره گزینه‌های ریاست جمهوری به نتیجه مشخص خواهید رسید، گفت: زمانی که جبهه تصمیم به حضور گرفت، کاندیدای اختصاصی خود را با شاخص‌هایی که منوط به تصمیم اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات است مشخص خواهد کرد. مرحله بعد با توجه به اینکه در زمان‌بندی انتخابات زمان بسیار کم است، ورود به مصادیق خواهد بود. اگر آن تصمیمات اولیه گرفته شود، آن زمان است که مطابق مکانیزم و سازوکاری که باید به تصویب جبهه برسد، وارد فاز انتخاب کاندیداهای نهایی خواهیم شد و بنابر تصمیم جبهه مشخص خواهد شد که چه زمانی اسامی آنها را معرفی کنیم. قطعا اگر جبهه مصمم به حضور باشد که نگاه غالب این است، طی چند روز آینده باید این اتفاق بیفتد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه