ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

خراسان‌شمالی جزو استان‌های با شیوع بالای حیوان گزیدگی

کارشناس مبارزه با بیمارهای واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: حیوان گزیدگی سالانه تعداد زیادی از افراد را درگیر می‌کند و استان خراسان شمالی نیز جز استان‌های با شیوع بالا است.

به نوشته فارس، هادی نیستانی اظهار کرد: سگ‌ها به‌طور کلی چند نوع بیماری عمده را به انسان منتقل می‌کنند که از جمله این بیماری‌ها می‌توان به حیوان گزیدگی یا هاری، کیست هیداتیک، سالک شهری، سالک احشایی یا کالاآزار اشاره کرد.

وی بابیان اینکه بیماری سالک شهری در استان ما وجود ندارد گفت: بقیه بیماری‌ها جز بیماری‌های بومی استان ما هستند وهر چه تعداد سگ‌های ولگرد بیشتر باشد احتمال بروز این بیماری در افراد بیشتر است.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: در حال حاضر مهمترین مسئله‌ای که با آن درگیر هستیم، افزایش تعداد سگ‌های ولگرد در مناطق شهری و روستایی است.

وی به افزایش تعداد موارد حیوان گزیدگی در استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی‌ها توسط سگ‌های ولگرد در شهرها و یا سگ‌های صاحب دار در روستاها انجام می‌شود و متأسفانه هیچ کس مسئولیتی در قبال آن ندارند.

نیستانی افزود: اگر یک سگ چه صاحبدار و چه ولگرد شخصی را گاز بگیرد تنها زمانی آن فرد پاسخگو خواهد بود که فرد با مراجعه به قوه قضاییه شکایت رسمی انجام دهد و این فرآیند طولانی است.

وی در خصوص اقدامات قابل انجام بعد از بروز حیوان گزیدگی گفت: وظیفه ما کنترل، پیشگیری و درمان هاری است و از جمله اقدامات قابل انجام برای هر زخم ۲۰ دقیقه شستشوی محل زخم و تزریق واکسن سرم هاری است.

کارشناس مبارزه با بیمارهای واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان درخصوص آمار حیوان گزیدگی در استان نیز گفت: حیوان گزیدگی سالانه تعداد زیادی از افراد را درگیر می‌کند و استان ما نیز جز استان‌های با شیوع بالا است.

نیستانی به خطرات ناشی از حیوان گزیدگی هم اشاره کرد و گفت: واکسن هاری اگر بلافاصله بعد از حیوان گزیدگی تزریق شود هم پیشگیری و هم درمان است. اما اگر فرد دچار هاری شود دیگر قابل درمان نیست و بیماری هاری قابلیت کشندگی دارد.

وی تصریح کرد: اگر فاصله بین زمان حیوان گزیدگی و تزریق واکسن طولانی شود و حیوان هار بوده باشد علائم هاری تا ۹۰ درصد، یک سال پس از حیوان گزیدگی بروز می‌کند.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص بیماری هاری گفت: این بیماری یک بیماری سیستم عصب مرکزی است که ممکن است ابتدا با علائم سرماخوردگی خفیفی آغازشده و سپس علائم از بین رفته و با سوزش محل زخم همراه خواهد بود.

وی گفت: هر چه محل زخم گزیدگی به سیستم عصب مرکزی نزدیکتر باشد مثلاً در سر و صورت، ستون فقرات وانتهای بدن باشد دوره نهفتگی بیماری کوتاه‌تر است و علائم بیماری زودتر ظهور می‌کند.

نیستانی در خصوص علائم اصلی بیماری هاری نیز گفت: این علائم ممکن است بین انسان و حیوان مشابه باشند و شامل ترس از آب، پرخاشگری یا گوشه گیری، ترشح زیاد بزاغ به شکل کف هست و پس از این علائم نهایتاً شخص فوت خواهد کرد.

وی بابیان اینکه مخزن اصلی انتقال بیماری هاری در خراسان شمالی روباه و شغال است گفت: سگ‌ها ازحیوانات دیگری که ناقل بیماری باشند و یا حیوان دیگری که زخمی‌شده بیماری را دریافت کرده و به انسان انتقال می‌دهند.

نیستانی مهمترین خواسته دانشگاه علوم پزشکی استان را ساماندهی و جمع آوری سگ‌های ولگرد عنوان کرد و از سازمان‌های متولی این امر از جمله شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و شوراهای شهر و روستا درخواست کرد تا برای حفظ سلامتی شهروندان، جمع‌آوری سگ‌های ولگرد را که جز وظایف قانونی آنهاست را انجام دهند تا مردم آسایش داشته باشند.

وی گفت: با توجه به افزایش تعداد سگ‌های ولگرد، دادستانی نیز می‌تواند به‌عنوان مدعی العموم به بحث جمع آوری سگ‌های ولگرد ورود کند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه